Netikėtas „štilis“ Bachmute. Ždanovas skelbia, kas nutiko (Video)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis sakė, kad Bachmuto kryptimi operacijos formatas buvo laikinai pakeistas, kuris yra susijęs su „Wagner“ grupuotės pasitraukimu. Gali atrodyti, kad dabar „ramybė“, bet tai tik trumpam. Tuo pačiu metu priešas nenustojo teritorijos apšaudyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įsibrovėliai sumažino atakų prieš Ukrainos kariuomenės pozicijas skaičių. Apie tai „24 kanalui“ pranešė karo ekspertas Olegas Ždanovas.

„Pirma, dėl vykstančios kariuomenės rotacijos „vagneritai“ bando ten palikti savo pozicijas, nors ne visai sėkmingai. Antra, bent jau pietinė Bachmuto pusė, jau mūsų artilerijos ugnies yra valdoma“, - sakė O. Ždanovas.

Anot karo eksperto, bet koks didelių ar vidutinių priešo grupių judėjimas yra padengiamas arba kontroliuojamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ugnies. Ir dėl to priešo kariams keisti vietą labai sunku. O kadangi rusų artilerija iš tikrųjų visiškai sunaikino Bachmutą, įsibrovėliai neturi kur pasislėpti ir įsitvirtinti.

„Šie du veiksniai – rotacinės priemonės ir nesugebėjimas apsiginti ar įsikibti į kai kurias pozicijas Bachmute – neleidžia priešui ir toliau tokiu pačiu tempu atakuoti ukrainiečių pozicijų“, - įsitikinęs Olegas Ždanovas.

Todėl, jo manymu, karo veiksmų intensyvumas šiek tiek sumažėjo.

 

„Wagner“ grupuotės vadovas Jevgenijus Prigožinas birželio 1-ąją sakė, kad nemaža dalis jo kovotojų paliko Bachmutą. Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar telemaratono eteryje pareiškė, kad „vagneritų“ lyderis nesugebėjo įvykdyti savo pažadų ir planų.

Hanna Maliar pažymėjo, kad rusai dabar sumažino puolimo kai kuriose srityse veiklą. Tuo pat metu okupantai toliau šaudo iš artilerijos ir minosvaidžių, taip pat smūgiuoja iš lėktuvų. Visų pirma kalbame apie Bachmuto kryptį.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: