Ukrainos žaibiškas puolimas. Skelbia, kas suskaldys Rusijos armiją į gabalus  ()

Karo analitikas Stuartas Crawfordas mano, kad norint įvykdyti tokį smūgį, Ukrainos vadovybė turi būti „pakankamai drąsi“, o Vakarai neturi pernelyg pasibjaurėti „eskalacija“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artėjančio kontrpuolimo metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali smogti giliai į Rusijos teritoriją. Toks variantas įmanomas, jei Ukrainos gynėjai bus „pakankamai drąsūs“, o Vakarų sąjungininkai „ne per daug pedantiški“, teigia britų karinis analitikas Stuartas Crawfordas, gegužės 31 dieną duodamas interviu laikraščiui „Express“.

Žinoma, tinkamiausias ir bene akivaizdžiausias variantas yra gynybos pajėgų judėjimas į pietus nuo Zaporižios srities link Melitopolio ir toliau iki šiaurinių Azovo jūros krantų, pažymėjo Crawfordas.

Šis manevras, jei pasisektų, nukirstų sausumos tiltą tarp Rusijos ir Krymo ir rimtai dezorientuotų Rusijos pajėgas pietų Ukrainoje. Be to, toks smūgis leis pasukti į vakarus, sumažinti Rusijos pajėgas Chersono srityje. Tačiau okupantai tai puikiai žino, todėl nuodugniai parengė daugybę gynybos linijų, kad atremtų smūgį.

Kitas variantas galėtų būti kontrpuolimas Bachmuto kryptimi, kur yra galimybė apsupti Rusijos armiją. Tačiau yra ir kita galimybė, kurią galima įgyvendinti, jei Ukrainos vadovybė bus „pakankamai drąsi“ – smūgis giliai į Rusijos teritoriją Belgorodo srityje.

Analitikas atkreipė dėmesį į silpną gynybą regione, kuriame pastaruoju metu vyksta kautynės tarp Rusijos dalinių ir „Rusijos savanorių korpuso“ bei „Rusijos laisvės“ legiono kovotojų.

 

„O jeigu ukrainiečiai pasinaudos šia silpnybe ir pradės platų smūgį Rusijos teritorijai Belgorodo srityje, o paskui pasuks į pietus?“, - svarsto Crawfordas.

Jo nuomone, toks manevras leistų aplenkti Rusijos „Mažino liniją“ palei ginčytiną demarkacijos zoną ir jas aplenkti – kaip vokiečiai ir jų sąjungininkai tai padarė Ardėnuose 1940 metais.

Tuo pačiu lieka atviras klausimas, ar Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms užtenka jėgų ir priemonių tokiam planui įgyvendinti. Tačiau jei ši galimybė bus sėkmingai įgyvendinta, mano Crawfordas, strateginę Ukrainos kariuomenės pergalę pasaulis išvys dar iki 2023 metų pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(3)
(82)

Komentarai ()