[ŽT] „RSK gali nužygiuoti iki pat Rusijos centro.“ Ukraina skelbia galingą žinią  ()

Kaip ir buvo žadėta, Rusijos Savanorių Korpusas (RSK) ir Rusijos laisvės legiono kovotojai nesustojo ties „Belgorodo išvadavimu“. Birželio 1 dieną buvo pranešta, kad Rusijos savanoriai įžengė į Šebekiną. Tačiau jie gali pasiekti centrinius Rusijos regionus. Norėdami tai padaryti, jiems reikia šiek tiek.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-02 [ŽT] „RSK gali nužygiuoti iki pat Rusijos centro.“ Ukraina skelbia galingą žinią  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentūros administracijos vadovo patarėjas Michailo Podoliakas mano, kad pastarieji įvykiai Rusijoje rodo absoliutų Rusijos negebėjimą apsaugoti savo sienas.

Birželio 1 dieną Rusijos savanorių korpusas paskelbė, kad pradėjo Šebekino išvadavimą iš Putino režimo. Vidaus reikalų ministerijos pastatas mieste buvo apšaudytas „Grad“ raketomis, nes gyventojai pranešė, kad ten susitelkė nemažai rusų karių.

„Iš kur jie gauna ginklų? Karinėse parduotuvėse. Pats Putinas taip sakė anksčiau, tai patvirtiname jo žodžius“, – sakė Podoliakas. Jis, žinoma, kalba apie vadinamuosius „žaliuosius žmogeliukus“ - rusų karius su nežymėtomis aprangomis, kurie 2014 metais okupavo Krymą ir veikė Donbase. Putinas tuomet sakė, kad nežino, kas jie, ir melavo, kad įrangą jie tikriausiai įsigijo karinių prekių parduotuvėse.

 

Podoliakas tvirtina, kad RSK ir Rusijos laisvės legionas veiks ne tik Belgorodo srityje, bet ir Kurske bei Kostromoje. „Dar kartą noriu pabrėžti: jei RSK bus ne 200-300 žmonių, o 3-5 tūkstančiai, jie žygiuos į centrinius Rusijos regionus. Nes Rusija nėra absoliučiai apsaugota“, - sakė Podoliakas.

(67)
(0)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: