„Prasidėjo puolimas. Būrio vadui nuplėšė koją, bataliono vadas tiesiog apsisuko ir pabėgo.“ Rusai pašiurpę, kas įvyko fronte  ()

„Mobilizuotieji“ skundžiasi, kad komanda juos naudoja kaip patrankų mėsą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

RF ginkluotųjų pajėgų karinio pulko Nr. 1307 grupė įrašė vaizdo žinutę, kurioje atvirai kalbėjo apie situaciją fronte. „Mobilizuotieji“ skundžiasi, kad komanda juos naudoja kaip patrankų mėsą.

Vaizdo įrašą išplatino Rusijos „Telegram“ kanalas „Astra“.

Okupacinės grupės problemos prasidėjo pasikeitus vadovybei. Naujasis bataliono vadas jų neaprūpina reikiamomis priemonėmis, atšaukė rotaciją, taip pat išmetė skerdimui neperspektyviame fronto sektoriuje.

Pradėjome eiti – patekome į stiprų minosvaidžių apšaudymą. Taip sutapo, kad priešas pradėjo puolimą. Net nepasiekėme pozicijos – turėjome riedėti atgal. 16 valandų praleidome šalia kelio tiesiog griovyje: „Grad“ , AGS, tankas, skiediniai. Mes nieko negalėjome padaryti. Buvome nublokšti dar 500 metrų atgal. Ir prasidėjo įdomiausias dalykas -  mus metė į tas pačias pozicijas, jau mažesnėmis grupėmis ir apgaulės būdu. Bataliono vadas, kuris mus ten vedė, tiesiog palikdavo žmones, atvedęs į tašką be ryšio priemonių pasakydavo, kad jūs dabar patekote į PMC kontrolę, ir pats dingdavo. Būrio vadui nuo minosvaidžio smūgio buvo nuplėšta koja, o bataliono vadas tiesiog apsisuko ir pabėgo, paliko ten žmones, nesuteikęs savo bendražygiams pirmosios pagalbos. Mus atvežė be ryšio priemonių, be maisto. Buvo pasirodę profesionalai. Pabuvoję fronto linijoje, jie pasakė: „Daugiau ten negrįšime“... Ko jie iš mūsų nori?“, - pasakojo „mobilizuotieji“.

 

Jie taip pat skundėsi dėl ​​žvėriško vadovybės požiūrio į personalą.

„Kelias dienas negalėjome iš ten išvežti sunkiai sužeistųjų. Kai paprašėme artilerijos paramos, aviacijos, mums buvo pasakyta: „Jums tai neegzistuoja“... Mūsų 200-tieji vis dar ten yra, neįmanoma ištraukti. Esame išmesti į skerdyklą. Atėjo pareigūnas ir sako: „Taip, nuostolių yra, nuostolių bus. Yra tam tikras nuostolių limitas, kai tik jį pasieksime, būsime papildyti ir vėl į mūšį.“ Čia niekas nevertina personalo. Mums buvo duota suprasti, kad mes tiesiog patrankų mėsa“, – kalbėjo okupantai.

Kalbėjo ir apie vado grasinimus dėl prašymo aprūpinti termovizoriais, naktinio matymo prietaisais, racijomis, taip pat maistu.

 

„Vadas pažadėjo atvykti ir „išnulinti“ visus, kurie nepaklūsta įsakymui, tai yra, sušaudyti. O jei tai nepavyks, jis apsuks visus minosvaidžius, artileriją į mūsų 3-ią batalioną ir visus išdaužys... Kai prašėme maisto ir vandens, pulko vadas pasakė: „Nemaži, čiulps b***.“ Nesimaudėm 4 savaites, nepakeitėme uniformų... Vienintelis dalykas, kuris mus pasiekė iš humanitarinės pagalbos yra 4 skardinės kondensuoto pieno. Nieko nesiųskite – viskas parduodama. Mes nieko negauname“, – sakė Rusijos kariškiai.

Jie taip pat skundėsi, kad ordinus gauna tik štabo pareigūnai, kurie net nebuvo priartėję prie fronto linijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(210)
(5)
(205)

Komentarai ()

Susijusios žymos: