Tikri žvėrys. Potvynio zonoje pasirodė ypatingi Ukrainos monstrai (Video)  ()

Visureigis „Bogun“ gali judėti per pelkėtą reljefą ir gali plūduriuoti ant vandens. Nepaisant kompaktiško dydžio, jame gali tilpti iki 6 žmonių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-08 Tikri žvėrys. Potvynio zonoje pasirodė ypatingi Ukrainos monstrai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos visureigiai „Bogun“ atėjo į pagalbą nukentėjusiems nuo potvynio Chersono srityje, prasidėjusiame po Kachovkos HE sprogimo. Valstybinės pagalbos tarnybos gelbėtojai jais evakavo Chersono srities gyventojus. Apie tai pranešama Valstybinės pagalbos tarnybos feisbuko puslapyje.

„Bogun“ visureigiai pritaikyti naudoti potvynio sąlygomis. Jie skirti judėti per pelkę ir taip pat gali plaukti.

„Bogun“ yra aprūpinti gerve, grandininiais pjūklais, tranšėjų kasimo įrankiu, taip pat medicinine įranga, navigacijos sistema ir ryšio priemonėmis.

Kachovkos HE sugriovimas – ne pirma nelaimė, kurios padariniams likviduoti naudojami „Bogun“ visureigiai. Valstybinė pagalbos tarnyba juos naudoja nuo 2020 m., per potvynius ne kartą gelbėjo nukentėjusiuosius. Neseniai „Bogun“ išbandė gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

„Bogun“ yra garsaus Ukrainos visureigio „Sherp“ modifikacija . Jo ilgis siekia 3,4 m, tačiau vienu metu telpa iki 6 žmonių, taip pat yra galimybė sužeistuosius vežti su neštuvais.

 

Ukrainietiškas visureigis komplektuojamas su 1,5 litro 44 arklio galių (33 kW) „Kubota“ dyzeliniu varikliu ir 5 laipsnių mechanine pavarų dėže. Jo ratų skersmuo su žemo slėgio padangomis siekia 160 cm. „Bogun“ sausumoje gali įsibėgėti iki 40 km/val., o vandenyje – iki 6 km/val., taip pat tempti 2,4 tonos sveriančią priekabą. Degalų užtenka 15 darbo valandų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(1)
(36)

Komentarai ()