„To dar niekada nebuvo“. Serbija sužinojo apie amunicijos tiekimą Ukrainai. Skelbiama stulbinanti reakcija  (1)

Serbijos prezidentas Aleksandaras Vučićius pareiškė, kad jis neprieštarauja, kad jo šalis parduotų amuniciją tarpininkams, siunčiantiems ją Ukrainai. Tai yra ženklas, kad ištikima Rusija sąjungininkė krypsta į Vakarus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vučićius interviu „Financial Times“ patvirtino, kad žino apie JAV vyriausybės pranešimą, kad serbų amunicija į Ukrainą patenka per tarpininkus. Daugelio nuostabai, jis pareiškė, kad nebandys tam užkirsti kelio.

„Ar gali taip būti? Neabejoju, kad taip gali būti. Kokia alternatyva mums? Negaminti jos? Neparduoti?“ - pasakė Vučićius.

Paklaustas, ar tai buvo tyčinis žingsnis siekiant pelnyti Vakarų palankumą, Vučićius atsakė, kad Belgradas stengiasi veikti „neutraliai“. „Bet aš nesu kvailys. Suprantu, kad dalis ginklų gali atsidurti Ukrainoje", – sakė jis.

Pasak trijų Vakarų diplomatų regione, kanalas, kuriuo serbų amunicija pasiekia Ukrainą, tapo įmanomu, nes JAV, NATO ir ES pastaruoju metu palaiko Serbiją net ir tvyrant įtampai Kosove.

Vučićius pripažino, kad vaikšto riba tarp Maskvos ir Vakarų, bet nepadės Rusijos invazijai į Ukrainą. „Prisijungėme prie visų JT rezoliucijų“, – sakė jis, turėdamas omenyje JT pareiškimus, smerkiančius Rusijos invaziją į Ukrainą. Be to, Serbijos prezidentas patikino, kad nepadės Rusijai apeiti sankcijų - „Nebūsime ko nors reeksporto į Rusiją mazgas“, sakė jis

 

Jis pridūrė, kad laikai, kai jis kas tris mėnesius kalbėjosi su Rusijos prezidentu V. Putinu, jau praeityje, pažymėdamas, kad su Kremliumi jis nebendrauja jau metus, išskyrus svečių iš Maskvos priėmimą. „To dar niekada nebuvo“, – sakė jis.

(73)
(0)
(73)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: