Ukraina jau prarado „Leopard 2“ ir „Bradley“. „Forbes“ skelbia, kodėl į mūšį metama moderni įranga  ()

Ukrainos pietuose okupantai sutelkė apie 10 000 karių, atakos sraigtasparnių ir bepiločių orlaivių. Priešas bando neleisti ginkluotosioms pajėgoms patekti į Tokmaką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė nuo kontrpuolimo pradžios siunčia geriausius savo tankus „Leopard 2A6“ ir pėstininkų kovos mašinas „Bradley M2A3“. Yra žinoma, kad kariškiai jau prarado dalį vakarietiškos technikos. Tačiau „Forbes“ pažymi, kad jų užsibrėžtas tikslas Ukrainoje yra to vertas.

Praėjo maždaug savaitė nuo tada, kai Ukrainos kariuomenė pradėjo tam tikrus puolimo veiksmus fronte. Kovos suaktyvėjo Zaporižios ir Luhansko srityse. Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pažymėjo, kad Ukrainos kariuomenė padarė didelę pažangą kai kuriose fronto srityse, o kitose – lėtesnę.

Leidinys teigia, kad pati sunkiausia ašis yra Orihivas-Mala Tokmačka-Tokmakas. Tačiau tuo pat metu tai gali būti vertingiausia. Jei ginkluotosios pajėgos galės pralaužti apkasus ir įtvirtinimus ir kirsti Tokmako upę, jos turės tiesioginį kelią į Melitopolį. Melitopolio išvadavimas atkirs okupantams sausumos susisiekimą su Krymu, o tai taip pat leis Ukrainai išplėsti savo pranašumą pusiasalio išvadavimui.

 

Pažymima, kad Rusijos armiją šia kryptimi sudaro 503-asis, 291-asis, 70-asis ir 429-asis motorizuotųjų šaulių pulkai, taip pat įvairūs samdinių ir atsargų batalionai. Fronto linijoje yra iki 10 000 okupantų ir šimtai technikos, rašo leidinys.

Štai kodėl kariuomenės 33-ioji mechanizuotoji brigada ir 47-oji puolimo brigada susidūrė su dideliu okupantų pasipriešinimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(2)
(36)

Komentarai ()