[ŽT] „Šaudo visus bėgančius iš fronto.“ Ukrainos saugumo tarnyba tardo ypatingo Rusijos dalinio smogiką. Skelbiama šokiruojanti informacija  ()

Ukrainos saugumo tarnyba apklausė į nelaisvę patekusį rusą, kuris, kaip paaiškėjo, yra FSB darbuotojas. Jis vadovavo vadinamam užtvaros būriui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnybos pareigūnai apklausė 2 į Ukrainos nelaisvę patekusius rusų įsibrovėjus. Vienas iš jų pasirodė esąs kulkosvaidininkas atskiroje FSB kuopoje, kurios užduotis - užkirsti kelią dezertyravimui.

„Mes stovėjome antroje linijoje ir neleidome „Štorm Z“ trauktis. Įsakymas buvo žudyti juos atsitraukimo metu“, - sakė rusas.

Kitas belaisvis - buvęs „Štorm Z“ dalinio karys, kuris sakė, kad bijojo, kad jį nužudys savi. „Mums buvo pasakyta, kad pabėgimo atvejui užnugaryje yra užtvaros daliniai. Jie šaudo į visus, kurie bėga“, – pasakojo okupantas.

Ukrainos saugumo tarnyba pabrėžė, kad tokie liudijimai yra įrodymas, kad Rusijos kariuomenė taiko užtvarų būrių taktiką. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl rusų psichologinė būklė yra labai prasta.

 

Be to, Saugumo tarnyba perėmė rusų įsibrovėlių pokalbį, kuriame jie aptarė vadovybės įsakymus. Rusams nurodyta išlaikyti linijas bet kokia kaina. Užsimenama, kad „Štorm Z“ negali žengti nė „žingsnio atgal“.

(49)
(0)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: