Britai kuria prašmatnų „safari lėktuvą“  (7)

Kai kurie žmonės tiesiog negali be komforto. Net jei jie išsiruošia į safarį po Afrikos savanas. Šis „BAE Systems" ir „Design Q" firmų kuriamas „safari lėktuvas“ – kaip tik jiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keturių variklių orlaivis, kaip pranešama, buvo suprojektuotas taip, kad galėtų leistis ant trumpų pakilimo takų ir nelygių žemės ruožų. Jis turtingus „penkių žvaigždučių“ keliautojus turėtų pristatyti tiesiai į laukinės gyvūnijos valdas. Pasiekus šias teritorijas, įvyks lėktuvo transformacija: sulig jungiklio spragtelėjimu tiesiai iš fuzeliažo išlįs apžvalgos platforma, skirta stebėti laukinius gyvūnus. Kai keliautojai pavargs nuo safario įspūdžių, lėktuvas atvirs į normalią būseną ir išskris į kitą vietovę. Lėktuvo viduje bus patiekiami gurmaniški patiekalai, o keliautojai galės pailsėti ant plačių lovų. Maža to, jo salone boluos marmuro plytelės, o orlaivio interjerą bet kada bus galima perdaryti pagal individualų keleivių skonį. Lėktuvą taip pat bus galima pastiprinti patvaresnėmis padangomis. Šiuo būdu jis galės leistis atšiauresnėje vietovėse.

Iš viso Didžiojoje Britanijoje kuriamas lėktuvas turėtų kainuoti 16 milijonų svarų sterlingų. Jame bus įrengtos aštuonios keleivių vietos ir kabina, kurioje tilps du lakūnai.

Šios nuotraukos yra menininko vizija, kaip turėtų atrodyti galutinis „safari lėktuvas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)