„Smogia su HIMARS ir „Excalibur“, mūsų artilerija triuškinama.“ Girkinas skelbia apie Ukrainos proveržį  ()

Rusijos pusė patvirtina Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žengimą į priekį pietine fronto kryptimi, kur rusai buvo priversti trauktis, palikdami tris gyvenvietes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Girkinas-Strelkovas savo „Telegram“ paskyroje, remdamasis savo šaltiniais, teigia, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko pasiekti taktinę sėkmę prie Vremijevskio atbrailos ir surengti didelių pajėgų atakas.

„Dėl to priešui pavyko 5-6 kilometrais nustumti mūsų karius į pietus nuo Velykos Novosilkos, užimti tris nedidelius kaimus ir pasiekti didesnių Staromlynivkos ir Urožainės kaimų, dėl kurių vyksta kovos, šiaurinius pakraščius“, - rašo jis.

I. Girkinas pažymi, kad, tikėtina, rusų kariuomenė nuo Ukrainos kariuomenės puolimo pabėgo iš dar 2-3 pasienio gyvenviečių.

Pasak jo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos dengia Rusijos pozicijas masine didelio tikslumo HIMARS ir „Excalibur“ ugnimi, slopindamos bet kokius okupantų ugnies taškus, po to šturmuoja išmaltas pozicijas artilerija.

 

Be to, Girkinas pripažįsta, kad Rusijos kariuomenė buvo priversta trauktis iš įrengtų ir gerai išvystytų priešakinių pozicijų, o Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržio pavojus didėja dėl masinio šviežių rezervų įvedimo į mūšį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(0)
(62)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: