„Valome rusus. Slepiasi už 300 m.“ Nufilmuota, kas lekia į išlaisvintą Blahodatnę (Video)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai toliau valo deokupuotą Blahodatnę Donecko srityje. 


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvino Donecko srities Blahodatnės kaimą nuo įsibrovėlių. Tačiau kaimo pakraštyje vis dar yra likusių rusų kareivių, jie slepiasi už 300 m. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai toliau valo deokupuotą Blahodatnę Donecko srityje. 

Anot Censor.NET, tai teigiama Ukrainos naujienų „Ukrainian Witness“ projekto siužete.

Prieš kelias dienas 68-osios Atskirosios brigados kariai kartu su kitais Ukrainos gynybos pajėgų daliniais išvijo iš čia užpuolikus ir kaime iškėlė Ukrainos vėliavą.

Nepaisant to, kad kaime yra dislokuoti ukrainiečių gynėjai, teigti, kad jis buvo visiškai išvalytas, vis dar negalima jaustis ramiai: vadinamieji „Z okupantai“, kuriuos sudaro rusų kaliniai ir reguliariosios armijos kariai, vis dar yra netoliese. Jų čia buvo apie 150 žmonių. Kaime užpuolikai turėjo didelį ginklų sandėlį. 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai ieško likusių rusų ir juos naikina. Iš kaimo pakraščio nuolat girdisi kulkosvaidžių pliūpsniai ir artilerijos darbas. Tęsiasi kaimo valymas. Ukrainos dronų operatoriai taip pat dirba, jie perduoda koordinates artileristams ir minosvaidininkams. 

 

Blahodatnėje įsibrovėliai paliko daugybę savo buvimo pėdsakų, namus išdažė įvairiais šūkiais, „Z“ raidėmis ir kitais „perlais“.

Šturmo prieš Blahodatnę metu priešas patyrė gyvos jėgos nuostolių. Taip pat Ukrainos kariai paėmė į nelaisvę keletą rusų. Iš jų gauta informacija gali padėti toliau deokupuojant Ukrainos teritorijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(2)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: