„Jokiu būdu! Tai išdavystė!“ Skelbiama, ką griežtai uždraudė Zalužnas  ()

Štai kodėl Ukrainos žmonės myli ir gerbia Zalužną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas atsisakė sprogdinti tiltus per Dniepro upę Kijeve prasidėjus Rusijos plataus masto invazijai. Tai pranešė BBC, remdamasi šaltiniais, praneša „Censor.NET“.

Pasak šaltinio, vasario 26 d., trečiąją plataus masto invazijos dieną, vyriausybės nariai aktyviai svarstė galimybę susprogdinti visus Kijevo tiltus. Tai būtų leidę Rusijos kariuomenei, kuri tuo metu su karine technika išsilaipino Gostomelyje, apsupo Černigovą ir sparčiai judėjo per Sumų sritį, užtrukti prie Dniepro. Ir neleisti rusams patekti į vyriausybės kvartalą.

BBC tvirtina, kad aukštas pareigūnas paskambino tuometiniam Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovui Ivanui Bakanovui ir pareikalavo įsakyti specialiosioms pajėgoms susprogdinti tiltus ir atkirsti kairįjį Dniepro krantą nuo dešiniojo.

 

„Situacija buvo sudėtinga. Bakanovas paskambino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiajam vadui generolui Valerijui Zalužnui. Jis jį išklausė ir nedvejodamas atsakė: „Susprogdinti tiltus? Jokiu būdu! Tai būtų išdavystė tų, kurie liko kairiajame Dniepro krante – ir kariškių, ir civilių“, - rašo BBC.

Leidinys pažymi, kad laikas parodė, jog generolo priimtas sprendimas buvo teisingas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(263)
(2)
(261)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: