„Už tai iškart duos herojaus žvaigždę.“ Atskleidė paslaptį apie HIMARS kovinį darbą (Video)  ()

Ukrainos televizija rodė HIMARS operatorių darbą. Jie dirbo keliose rusų užpuolikų pozicijose ir pasakojo, kaip veikia instaliacijos ir ar rusams lengva jas sunaikinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kovotojai teigia, kad JAV atsakingai žiūrėjo į jų mokymą dirbti su HIMARS. Praktinius įgūdžius kairiai įgijo JAV mokymo aikštelėje.

„Mums buvo malonu jau Ukrainos teritorijoje vykdyti paleidimus prieš Rusijos Federacijos kariuomenę“, – sako vienas iš įrenginio operatorių.

Net važiuojant visureigiais neatsilikti nuo HIMARS nėra lengva. Ši transporto priemonė yra greita ir judri, tai akivaizdus pranašumas prieš vikšrines MLRS sistemas.

„Dėl savo greičio visos galimybės mus sugauti yra minimalios. Sumažiname veiksnius, kurie gali prisidėti prie to, kad priešas gali mus aptikti ir smogti“, - sako HIMARS operatorius.

Po pirmosios ugnies misijos HIMARS operatoriai turi savotišką ritualą – pirmą kartą paleidusiųjų veidą ištepa paraku iš MLRS sviedinių.

Vaikinai neturi poilsio, nes rusai medžioja HIMARS ir netgi sako, kad Rusija už sunaikintus HIMARS netgi yra pasirengusi duoti herojaus žvaigždę.

Kovotojai teigia, kad nuo tada, kai Ukraina gavo šiuos įrenginius, nė vienas jų nebuvo sunaikintas – išskyrus kelis medinius maketus. Taip pat kovotojai šypsosi Rusijos gynybos ministerijos pranešimuose išgirdę, kad rusai perėmė HIMARS raketas – esą tai praktiškai neįmanoma.

 

„Raketos tikslumas siekia iki 5 metrų, o Rusijos oro gynyba neturi kaip jos numušti“, – sako HIMARS operatorius.

Kovotojai sako, kad kuo daugiau dirba, tuo lengviau jų broliams fronto linijose ir yra patenkinti tuo, kas jiems duota. Sako, kuo daugiau dirba, tuo geriau Ukrainai ir jos pergalei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(1)
(100)

Komentarai ()