„Jie ne šiaip pabėgo. Juos apėmė tikra panika.“ „Wagner“ deda į kojas  ()

Šturmo brigados vadas praneša, kas paprastai pirmieji bėga iš savo pozicijų prie Bachmuto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

3-iojo Okremos šturmo brigados vadas Piotras Gorbatenka pareiškė, kad priešo užnugaryje veikia kelios grupės, kurios stengiasi sunaikinti priešo kariuomenės komunikacijas ir logistiką.

Pirmieji iš mūšio lauko pabėgo ne 72-osios brigados okupantai, kaip teigė Prigožinas, o „Wagner“ kariai. Gorbatenka tai sakė interviu portalui „LIGA.net“.

Užklupti ukrainiečių šturmuotojų puolimo, „vagneriečiai“ ne tik bėgo, bet ir patyrė pačią tikriausią paniką. Ukrainiečių gynėjai nusprendė nepulti priešo priekiu į priekį, bet puolė iš šonų, atkirto visą logistiką. Vėliau Ukrainos ginkluotosios pajėgos ėmė sistemingai naikinti priešą savo pozicijose. Tuo pat metu Ukrainos gynėjai siūlė visiems norintiems pasiduoti.

 

Per antrąjį kontrpuolimo etapą Bachmuto kryptimi ukrainiečių žvalgai prasiskverbė į priešo užnugarį, kad nutrauktų komunikacijas.

Priešas tiesiog nespėjo sulaukti pagalbos sviedinių ir šaudmenų pavidalu. O tada viskas priklausė nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Eiliniai kariai pasidavė, tačiau karininkai arba visi buvo likviduoti, arba tiesiog pabėgo iš mūšio lauko prieš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(1)
(83)

Komentarai ()

Susijusios žymos: