[ŽT] Rusija praranda įtaką. Skelbiama galinga žinia dėl ginklų  (1)

Sofija planuoja prisijungti prie ES iniciatyvos tiekti Kijevui artilerijos sviedinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sofija planuoja prisijungti prie ES iniciatyvos tiekti Kijevui artilerijos sviedinius. Šią informaciją pranešė Bulgarijos gynybos ministras Todoras Tagarevas, kuris pabrėžė, kad jo šalis nori paremti Ukrainą, siekiančią susigrąžinti visas prarastas žemes.

Ilgą laiką Bulgarija stovėjo nuošalyje nuo karinės pagalbos, kurią Vakarai teikė ir tebeteikia Ukrainai. Tačiau šalyje pasikeitė vyriausybė ir dabar kai kurie ministrai atvirai pasisako už paramą Kijevui, kaip praneša „Politico“.

Vienas iš jų - Gynybos ministerijos vadovas Tagarevas, kuris nuo pat pirmųjų dienų naujose pareigose kritikavo Bulgarijos vyriausybę dėl jos prorusiškų pažiūrų ir atsisakymo teikti karinę pagalbą Ukrainai.

Ministras nori, kad jo šalis per metus prisijungtų prie ES iniciatyvinės grupės ir suteiktų Ukrainai šarvuočių.

Iki šiol prie tokios iniciatyvos prisijungė beveik visos ES šalys, išskyrus Bulgariją ir Islandiją.

Pasak Tagarevo, jos turi daug sovietinių laikų artilerijos sviedinių sandėliuose. Jie padėtų Ukrainai kare su Rusija. Tačiau reikia politinio sprendimo, kad prie „sviedinių iniciatyvos“ prisijungtų ir Sofija.

 

Tagarevas taip pat priminė, kad nuo sovietinių laikų šalyje yra daug gamyklų, kurios gali nesunkiai atnaujinti ne tik šaudmenų, bet ir pačių ginklų gamybą. Bulgarija nėra pasirengusi perduoti Ukrainai sovietinių tankų ar lėktuvų MiG-29, nes jų atsargos šalyje yra ribotos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(71)
(1)
(70)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)