„Tai didžiulis pasiekimas. Įsiveržė į pirmąją gynybos liniją.“ Skelbiama galinga Ukrainos pergalė  ()

Vakar, birželio 19 d., Ukrainos gynybos ministerija oficialiai patvirtino Piatichatkos išvadavimą. Visą dieną vyko kova dėl šios iš pažiūros nedidelės, bet labai svarbios gyvenvietės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvino nedidelį Piatichatkos kaimą Zaporižioje ir tai yra labai didelis pasiekimas, įsitikinęs Oleksandras Kovalenko.

Karo ekspertas Oleksandras Kovalenko „Telegram“ kanale išsakė savo nuomonę apie Piatichatkos svarbą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui.

Kaimas yra prie 0812 greitkelio, kuris veda tiesiai į Vasilyvką. Pati gyvenvietė yra įtraukta į priešo gynybos trikampį ties Vasilyvkos-Tokmako-Melitopolio linija, kitaip tariant, yra viena iš trijų priešo gynybos linijų viršūnių.

Taip pat per Piatichatką galima patekti į Žerebianką, o iš ten į vakarus ar rytus nuo regiono.

Piatichatka yra viena iš pirmosios gynybos linijos tvirtovių. Išvadavusios šį kaimą, Ukrainos ginkluotosios pajėgos įsiveržė į priešo gynybos liniją. Ateityje gali kilti daugybė grėsmių kitoms tvirtovėms.

 

Galiausiai Kovalenko pabrėžė, kad pats kaimas buvo išlaisvintas šiek tiek anksčiau, nei apie tai pranešė Ukrainos gynybos ministerija, ir teisingai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(0)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: