[ŽT] JK URM paskelbė griežtą sąlygą, kokiu atveju atšauktų sankcijas Rusijai  ()

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministras Jamesas Cleverley teigia, kad sankcijos Rusijai gali būti panaikintos tik po to, kai Maskva sumokės Ukrainai visas reikiamas kompensacijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 19 dieną Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministras Jamesas Cleverley paskelbė naujus sprendimų projektus, kuriuos ruošia Jungtinės Karalystės vyriausybė. Jis pabrėžė, kad šalis priima įgaliojimus išlaikyti sankcijas Rusijai tol, kol bus sumokėta kompensacija už karo pasekmes. „Siaubingos Putino karo pasekmės yra aiškios. Ukrainos atstatymo poreikiai yra ir bus didžiuliai“, - sakė Cleverly.

Be to, Jungtinės Karalystės vyriausybė pristato naują būdą panaudoti įšaldytą Rusijos turtą. „Šiandien stipriname sankcijų metodą, dar kartą patvirtindami, kad JK yra pasirengusi panaudoti sankcijas siekdama užtikrinti, kad Rusija sumokės už šalies, kurią taip neapgalvotai atakavo, atstatymą“, – sakė Cleverley.

 

Jis taip pat pažymėjo, kad Jungtinė Karalystė rems Ukrainos atstatymą ir prisidės „kuriant pagrindą ukrainiečių tautos klestėjimui“.

Be to, Jungtinė Karalystė sankcijų supančiotiems rusams suteiks galimybę savo įšaldytais pinigais paremti Ukrainą, bet nevers to daryti ir nesiūlys sankcijų švelninimo mainais už aukas.

(39)
(0)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: