[ŽT] Prigožino likimas aiškus. Putinas priėmė sprendimą  (1)

Panašu, kad „Wagner“ vadas Jevgenijus Prigožinas išsivadavo iš Putino kontrolės ir kuria savo politinę karjerą, tačiau to pasekmės jam gali būti tragiškos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politologas Valerijus Kločokas mano, kad Prigožinas dabar yra nutraukęs santykius su Putinu. Jis greičiausiai buvo politinis Putino „projektas“, tačiau Rusijos diktatorius prarado Prigožino kontrolę.

„Putinas nusprendė tiesiog sunaikinti Prigožiną, jam jis nebereikalingas. Jis yra atliekos. Šis projektas yra palaidotas“, - pabrėžė Kločokas.

Akivaizdu, kad „Wagner“ vadovas turi savo auditoriją Rusijoje. Jis daugeliui rusų yra „savas“ – tiesmukiškas, siejamas su nusikalstamumu, kritikuoja valdžią ir karinę vadovybę. Rusijos gyventojams toks veikėjas yra gana priimtinas ir suprantamas. „Nenorėčiau, kad Rusijoje toks „normalumas“ būtų įteisintas. Pasaulis nesuinteresuotas pagal „Prigožino standartus“ sukurta Rusija. Bet pasaulis suinteresuotas panaudoti Prigožiną“, - sako Kločokas.

Suvokęs, kad jo ateitis tamsi, Prigožinas gali padaryti išvadą, kad vienintelė galimybė jam išgyventi yra bendradarbiavimas prieš Putiną. Jam, tiesą sakant, nėra skirtumo, kam dirbti už pinigus. Putinas gali tam tiesiog užkirsti kelią pašalindamas Prigožiną.

Kita vertus, negalime atmesti ir kitokios įvykių raidos - jei „Wagner“ dar yra reikalinga Rusijai, Putinas Prigožiną gali pasilaikyti.

(36)
(4)
(32)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: