[ŽT] Žiauru. „Štorm Z“ vadai rado košmarišką būdą, kaip išminuoti frontą  ()

Rusai, anot 92-osios motorizuotosios brigados karininko, negaili žmogiškųjų išteklių ir normalu, kad kasdien netenka šimtų karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos „Štorm Z“ būriai savo kūnais mažina minų skaičių pilkojoje zonoje Kupjansko apylinkėse, teigia Jurijus Fedorenko, 92-osios motorizuotosios brigados karininkas. Pasak jo, pastarąsias 2 savaites Rusijos „Štorm Z“ daliniai kelis kartus bandė šturmuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas šiame fronto sektoriuje.

„Tai yra vienetai, sudaryti iš asmenų, kuriems buvo atimta laisvė arba kurie buvo tiriami Rusijos Federacijos teritorijoje. Pagrindinė užduotis, kurią jiems kelia Rusijos okupacinės pajėgos – priartėti prie Ukrainos gynybos pajėgų pozicijų. Tai yra vienetai, kurie mažina užminuotą pilkąją zoną“, - sakė Fedorenko.

Jis pažymėjo, kad prieš pradėdama puolimą Ukraina siunčia inžinierius, išminuotojus su technine įranga išvalyti teritoriją, o tik tada prisidengusios šarvuočiais gynybos pajėgos priartėja prie priešo ir išmuša jį iš pozicijų.

„Rusai daro kitaip. Jie turi pakankamai žmogiškųjų resursų. Trumpame fronto ruože per kelias dienas priešas gali prarasti daugiau nei 100 žmonių iš „Štorm Z“ puolimo grupės. Tai jiems yra normali praktika. Jie nesusirenka savo sužeistųjų iš mūšio lauko ir jie iš 300-ųjų jie virsta 200-aisiais“, – aiškino Fedorenko. Rusijoje (ir, beje, Ukrainoje) sužeisti kariai vadinami „kroviniu 300“, žuvusieji - „kroviniu 200“.

 

Fedorenko pridūrė, kad rusai anksčiau naudojo panašią taktiką prie Bachmuto.

(47)
(1)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: