„Prasidėjo spaudimas. Pagal Holivudo scenarijų.“ Zelenskis skelbia, kas nutiko su kontrpuolimu  ()

Rusų įsibrovėliai užminavo apie 200 000 kvadratinių kilometrų Ukrainos teritorijos, todėl neįmanoma greitai išlaisvinti Ukrainos žemių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fronte buvo užminuota apie 200 000 kvadratinių kilometrų teritorijos, todėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas negali būti greitai įvykdytas. Tai paskelbė prezidentas Zelenskis.

Anot jo, progresas yra lėtesnis nei norėtume. Praėjus kelioms savaitėms po Ukrainos karinio puolimo, siekiant išlaisvinti Rusijos okupuotas teritorijas, nebuvo įmanoma giliai įsiveržti į priešo gynybą, tačiau vis tiek yra pažanga.

Šalies vadovas pabrėžė, kad nereikėtų imti puolimo pavyzdžio iš filmų. Kai kurie mano, kad įvykiai fronte vyksta būtent pagal Holivudo scenarijų, tačiau taip nėra.

Nepaisant to, Ukrainos daliniams pavyko atkovoti aštuonis kaimus Zaporižios srities pietuose ir Donecko srities rytuose.

Jis užsiminė, kad tam tikros jėgos daro spaudimą Ukrainos pusei, tačiau tai neturės jokio poveikio. Šalies vadovas pažymėjo, kad Ukrainos kariuomenės vadovybė savarankiškai pasirinks, kaip elgtis.

 

„Su visa pagarba, mūšio lauke eisime tuo keliu, kurį laikome geriausiu“, – pridūrė politikas.

Zelenskis atkreipė dėmesį į būtinybę suteikti Ukrainai NATO saugumo garantijas. Pačią narystę gynybos sąjungoje jis pavadino galutiniu tikslu. NATO generalinis sekretorius šią savaitę aiškiai pasakė, kad Ukrainos kitą mėnesį į viršūnių susitikimą Lietuvoje kviesti neplanuojama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(2)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()