„Galios vertikalė žlugo.“ Skelbiama, kad „Wagner“ prasidėjo skilimas  ()

Vakarykščių įvykių pasekmes apibendrino Buvęs Ukrainos vidaus reikalų ministro pirmasis pavaduotojas Antonas Heraščenka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Ukrainos vidaus reikalų ministro pirmasis pavaduotojas Antonas Heraščenka savo „Twitter“ paskyroje apibendrino galimas vakarykščių įvykių pasekmės:

1. Rusijos privačioje karinėje kompanijoje „Wagner“ grupuotėje prasidėjo skilimas tarp tų, kurie jautėsi išnaudoti, ir tų, kurie liko ištikimi Prigožinui po nesėkmingo maišto.

2. Pranešama, kad iš „Wagner“grupuotės pasitraukė pilotai, nes nepritarė vakar vykusiam Rusijos aviacijos pajėgų lėktuvų ir sraigtasparnių naikinimui.

3. Galios vertikalė žlugo. Niekas Rusijoje nesijaučia saugus: nei valdininkai, nei oligarchai, nei FSB pareigūnai. Įrodyta, kad viską nusprendžia frakcijos, turinčios daugiau ginklų ir ryžto.

4. Rusija gali susidurti su kruvinu karu, ne pilietiniu, o klanų, ginkluotų grupuočių ir privačių armijų karu: čečėnų, Prigožino šalininkų, ginkluotų samdinių, kurie atsiskirs nuo Prigožino ar kitų privačių karinių kompanijų ir bus pasamdyti vietinių klanų. Stambusis verslas ir oligarchai tikriausiai kurs (jei dar nesukūrė) privačias armijas, kaip jau padarė „Gazprom“, kad apsisaugotų. Konfliktai ir turto perskirstymas bus sprendžiami jėga. Tai bus 90-tieji ir vėl, tik daug blogiau – primenantys „Mad Max“ stilių ir antiutopinio veiksmo filmo žanrą.

 

5. Rusijos kariuomenė, regis, de facto nustojo egzistavusi kaip vieninga struktūra. Putino sukeltų žudynių apkasuose sėdintys kariai ir karininkai, ko gero, vakar pagaliau suprato visišką karo prieš Ukrainą beprasmybę.

6. Ukraina yra keliais žingsniais arčiau visiško savo teritorinio vientisumo atkūrimo, įskaitant Krymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(136)
(0)
(136)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: