Vokietijoje parduoti radijo dažniai 4G tinklams  (11)

Vokietijos federalinė telekomunikacijų tinklų agentūra „Bundesnetzagentur“ iš ketvirtosios kartos (4G) mobiliojo ryšio tinklų dažnių aukciono uždirbo 4,4 milijardus eurų. Juos sumokėjo dėl 4G radijo dažnių varžęsi dalyviai, pranešė naujienų agentūra AFP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis aukcionas prasidėjo balandžio 12 dieną, o baigėsi gegužės 20-ąją, teigiama pranešime.

Daugelį aukcione siūlytų 4G radijo dažnių ruožų licenzijų įsigijo telekomunikacijų bendrovės „Deutsche Telekom“, „Vodafone“ ir O2.

Skelbiama, kad dauguma 4G mobiliojo ryšio tinklams tinkamų radijo dažnių ruožų buvo atlaisvinta perėjus prie skaitmeninės televizijos transliacijų.

Tačiau už aukcione parduotus radijo dažnius gautos pajamos buvo gerokai mažesnės, nei anksčiau, kai buvo skirstomi 3G tinklų dažniai. 2000 metais, surengus aukcioną 3G dažnių licenzijoms įsigyti, buvo gauta apie 50 milijardų eurų.

Naudodamos 4G ryšio dažnių aukcione įsigytas licenzijas, bendrovės galės kurti LTE standarto mobiliojo ryšio tinklus, teigiama pranešime. Tokių tinklų bandymai jau buvo atlikti Norvegijoje, Švedijoje ir pačioje Vokietijoje. LTE tinkluose duomenų siuntimo į vartotojo terminalą sparta turėtų būti ne mažesnė, nei 100 Mb/s, o iš terminalo į bazinę stotį - ne mažesnė, nei 50 Mb/s.

2009 m. gruodį Osle pradėjo veikti pirmasis pasaulyje komercinis 4G tinklas. Iki šių metų pabaigos LTE ryšio komercines paslaugas turėtų pasiūlyti ir didžiausia JAV mobiliojo ryšio operatorė „Verizon Wireless“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)