„Pirmieji rezultatai jau yra.“ Sumušta Rusijos motorizuotųjų šaulių brigada, skelbiami galingi įvykiai fronte  ()

Ukrainos kariuomenės kontrpuolimas tęsiasi. Visų pirma, birželio 24 d. Gynybos ministerija pranešė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo puolimą trimis kryptimis Rytuose. Ukrainos kariuomenė jau turi pirmųjų laimėjimų. Tačiau jie toli gražu nėra paskutiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Informacinio pasipriešinimo“ grupės karo ir politikos stebėtojas Oleksandras Kovalenko teigia, kad ankstesni įvykiai fronte buvo tik žvalgybinės operacijos, o dabar prasideda tikrasis kontrpuolimas ir pažanga jau matoma.

„Pažanga yra dviem kryptimis. Tai bendro laipsniško plano elementas. Ateityje įvyks Bachmuto apsupimas“, – pažymėjo Kovalenko. Bachmute rusai yra nukraujavę, ypač po reguliarių Ukrainos artilerijos smūgių, todėl dabar yra galimybė imtis tam tikrų veiksmų mieste.

3-iosios atskirosios puolimo brigados vadas Andrejus Beleckis sakė, kad jo būrio kariai prie Bachmuto sumušė Rusijos motorizuotųjų šaulių brigadą. Be to, pavyko išvalyti kairįjį Doneco kanalo krantą, o tai „atveria perspektyvas žengti gilyn į laikinai okupuotas teritorijas“.

Rusams bus labai sunku sustiprinti savo pajėgas Bachmuto srityje, net jei „Wagner“ staiga ten būtų grąžinti. Tuo tarpu Jungtinės Karalystės žvalgyba pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos dabar daro taktinę pažangą visose pagrindinėse srityse. „Tai, ką iš pradžių stebėjome, buvo ne puolimas, o žvalgyba. Dabar vyksta procesas, kai taktika tikrai keičiasi tam tikromis kryptimis. Visa tai yra informacijos, gautos dėl vykdomos žvalgybos, rezultatai“, - sakė Kovalenko. „Pagrindinis etapas dar net neprasidėjo“, pridūrė jis.

(63)
(0)
(63)

Komentarai ()

Susijusios žymos: