[ŽT] Strelkovas visai pasiuto - kliuvo ir Prigožinui, ir Putinui  ()

Rusijos karo nusikaltėlis, buvęs FSB karininkas ir Donecko separatistų karo vadas Igoris Girkinas-Strelkovas jaučiasi esantis virš Rusijos valdžios sistemos ir įstatymų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kritika valdžiai Rusijoje yra apdovanojama teisėsaugos dėmesiu. Kartais ir laisvės atėmimu, jei žmogus išdrįsta „diskredituoti Rusijos kariuomenę“. Kritikuoti tokias organizacijas kaip „Wagner“, aišku, galima, nes tai yra privati struktūra, bet nereikėtų, nes Jevgenijus Prigožinas ir jo smogikai patys renkasi keršto priemones.

Igoris Girkinas-Strelkovas, atrodo, tuo nesirūpina. Po to, kai „Wagner“ maištas baigėsi niekuo - Maskva nebuvo pasiekta, o maištininkai nebuvo nubausti, Prigožinas rašė - „Nemanau, kad „Wagner“ vadai ir kovotojai nusipelnė sušaudymo. Bet pakarti „virėją“ už maištą ir karių žudymą yra paprasčiausiai būtina, kad būtų išsaugota Rusija kaip valstybė“.

Tuomet vakar, birželio 26 dieną, Putinas vėl pasirodė ekrane, kad pasidžiaugtų, kad maištas buvo numalšintas. Jis „Wagner“ kovotojus net pavadino patriotais. Po to Girkinas rašė, kad „seniai nėra matęs nieko tokio apgailėtino, kaip žmogaus, kuris tik primena prezidentą, pasirodymas“.

 

Strelkovas toks drąsus, nes jo niekas niekada neliečia. Nors kritikuoja Rusijos ginkluotasias pajėgas, Gynybos ministeriją, Šoigu, Gerasimovą, Prigožiną ir t. t., jis niekada nepakliūva į bėdą. Jis jau seniai kalba apie tai, kad Rusija negali laimėti karo Ukrainoje, bet bausmių nesulaukia. Atrodo, kad Kremlius dar jaučia Girkinui dėkingumą už tarnybą Donbase arba tiesiog ignoruoja Girkiną, nes nelaiko jo įtakingu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: