[ŽT] Sensacinga žinia. Ukraina siūlys Rusijai taikos derybas  (1)

Teigiama, kad Ukraina ėmėsi iniciatyvos surengti derybas dėl karo pabaigos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialios taikos derybos dėl karo Ukrainoje gali įvykti jau liepos mėnesį. Tai sužinojo ARD studijos Briuselyje žurnalistai, praneša „Deutschlandfunk“.

Teigiama, kad iniciatyva surengti konferenciją kilo iš Ukrainos. Kol kas jokių oficialių Ukrainos pareigūnų komentarų dėl galimų derybų liepos mėnesį nebuvo.

Be kelių Vakarų šalių atstovų, konferencijoje taip pat dalyvavo diplomatai iš pasaulio pietų šalių – ypač Brazilijos, Indijos ir Pietų Afrikos, taip pat Kinijos. Pranešama, kad pagrindinis tikslas buvo išsiaiškinti šių valstybių, kurios iki šiol buvo daugiausia atsargios arba neutralios karo Ukrainoje atžvilgiu, paramą.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas savo „Telegram“ atskleidė susitikimo Danijos sostinėje Kopenhagoje detales. Jermakas rašo, kad Ukraina dar kartą informavo patarėjus apie 10 punktų taikos formulę, pagrįstą JT Chartijos principais. Taip pat buvo aptartas pasaulinis taikos aukščiausiojo lygio susitikimas. Prezidento kanceliarijos vadovo teigimu, Ukraina gali tapti potencialia susitikimo vieta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(20)
(58)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: