Netikėta žinia. Dingo Rusijos generolai. „Jis turėjo 1 iš 3 branduolinių lagaminų“  ()

Aukščiausi Rusijos generolai dingo iš viešumos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po nesėkmingo „Wagner“ maišto Rusijoje, aukščiausi Rusijos generolai dingo iš viešumos.

Nepatvirtintais duomenimis, bent vienas asmuo buvo sulaikytas. Esą dabar jis yra tardomas.

Kas vyksta su rusų generolais

Rusijos ginkluotųjų pajėgų štabo viršininkas generolas Valerijus Gerasimovas po „Wagner“ maišto nesirodo nei viešumoje, nei valstybinėje televizijoje. Nuo birželio 9 d. jis taip pat nebuvo minimas Gynybos departamento pranešimuose spaudai.

Pažymėtina, kad 67 metų Gerasimovas yra Rusijos karo Ukrainoje vadas. Kai kurių Vakarų karo analitikų teigimu, jis yra vieno iš trijų Rusijos branduolinių lagaminų savininkas.

Generolas Sergejus Surovikinas, Rusijos spaudos pramintas „Generolu Armagedonu“ dėl jo agresyvios taktikos Sirijos konflikte, taip pat dingo. Jis yra Rusijos kariuomenės Ukrainoje vado pavaduotojas.

Antradienį laikraštis „New York Times“, remdamasis JAV žvalgybos pranešimu, pranešė, kad Surovikinas iš anksto žinojo apie maištą ir kad Rusijos valdžia tiria jo dalyvavimą maište.

Birželio 28 dieną Kremlius paneigė šią žinią, teigdamas, kad bus daug spekuliacijų ir kalbų, o kitą dieną okupantai apskritai neatsakinėjo į klausimus apie Surovikiną.

 

Į klausimą, ar Putinas pasitiki Surovikinu, Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas taip pat neatsakė. Jis tik pasakė, kad Rusijos prezidentas dirbo su gynybos ministru ir generalinio štabo viršininku, o ne su kažkuo tokio rango kaip Surovikinas.

JAV pareigūnai teigė, kad Surovikinas palaikė Prigožiną, tačiau Vakarų žvalgyba tiksliai nežino, ar jis kaip nors padėjo „vagneriečių“ maištui.

Apie Surovikino areštą pranešė:

 

 ● laikraščio „Moscow Times“ versija rusų kalba,

 ● vienas iš karo tinklaraštininkų.

Kiti karo korespondentai, turintys daug sekėjų Rusijoje, sakė, kad jį ir kitus vyresniuosius karininkus tardė FSB, kad patikrintų jų lojalumą.

„Reuters“ nenustatė, ar Surovikinas buvo suimtas, ar jis ir kiti buvo tikrinami atliekant įprastesnį asmens patikrinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(10)
(91)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: