[ŽT] „Tai yra fenomenas!“ Skelbiama sensacija. Ką numušė jūrų pėstininkai su „Javelin“  (2)

Ar įmanomi dar didesni stebuklai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos jūrų pėstininkai liepos 2 d. Berdiansko kryptimi nešiojama prieštankine sistema „Javelin“ numušė rusų atakos sraigtasparnį „Ka-52“.

Teoriškai tai iš tiesų įmanoma, „24 kanalui“ sako karo ir teisės studijų centro vadovas, karos ekspertas Aleksandras Musijenka. Pasak jo, yra buvę atvejų, kai raketos buvo numušamos didelio kalibro kulkosvaidžiu.

Musijenka pažymėjo, kad raketa „Javelin“, prieš priartėdama prie taikinio, tai daro lanku, artėdama iš viršaus. Jei rusų sraigtasparnis „Ka-52“ skrenda žemai, į jį galima pataikyti.

 

„Daugelis netikėjo, kad tai įmanoma. Beje, tai yra fenomenas: kaip Ukrainos pajėgos, turėdamos mažiau ginklų, pajėgų, priemonių, duoda priešui padorų atkirtį, ypač įgyvendindamos tokius iš pirmo žvilgsnio netipinius ir kūrybiškus sprendimus. Bet tai veikia, svarbiausia, kad yra rezultatas“, - pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(312)
(6)
(306)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: