„Tai labai padės puolimui.“ Viskas susprogdinta. Ukraina sunaikino kai ką ypatingo  ()

Šio objekto sunaikinimas padės puolimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 4 d. vakare Makijivkoje buvo galingas sprogimas. Gynybos pajėgos smogė dideliems Rusijos sandėliams, sunaikindamos degalų ir tepalų bei ginklų atsargas. Įdomus sutapimas, kad būtent šiuos ginklus okupantai aktyviai naudoja savo gynybai, „24 kanalui“ sakė Karo ir teisės studijų centro vadovas, karo ekspertas Aleksandras Musienko. Jo nuomone, šių sandėlių sunaikinimas pakenks rusų logistikai ir palengvins kontrataką.

Sprogimai Makijivkoje, Donecko srityje, sukėlė didelį gaisrą. Okupantai net ėmė tvirtinti, kad smūgis neva buvo suduotas ligoninei. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad buvo smogta Rusijos sandėliams, kuriuose, visų pirma, buvo laikomi degalai ir tepalai.

„Ten buvo laikomi raketų ir pabūklų artilerijos sviediniai. Tai svarbu, nes taip sumažinamas ginklų, kuriuos priešas akcentuoja savo gynyboje, skaičius“, - sakė Aleksandras Musienko.

 

Būtent artilerijos pranašumą okupantai aktyviai naudoja fronte, ypač siekdami apsunkinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą.

„Labai svarbu mažinti jų pajėgumus, sudaryti logistines tiekimo problemas ir mažiau naudoti artileriją“, - pabrėžė karo ekspertas.

Kuo daugiau priešo sandėlių sunaikinama – tuo labiau tai padeda Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Kai kuriomis kryptimis tai netgi pagreitina kontrpuolimą, įskaitant patį puolimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(119)
(1)
(118)

Komentarai ()