[ŽT] Nepadės nė termovizorius. Sukurtas dar neregėtas „nematomas“ kamufliažas kariams ir technikai (Video)  (2)

Kūrėjai bando, ar ši technologija gali paslėpti kariuomenę nuo bet kokios optikos, kuri stebi naudodama skirtingo ilgio bangas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Teledyne FLIR“ bando kamufliažą, kuris turėtų padaryti karinę ir kariuomenės įrangą „nematomą“ priešo termovizoriams. Apie tai praneša leidinys „Army Recognition“.

Kūrėjai planuoja pateikti rinkai kamufliažines medžiagas, kuri slepia įrangą ir personalą nuo termovizorių, naudojančių įvairių ilgių bangas, o tai garantuoja saugumą karo veiksmų metu.

Siekdami įsitikinti, kad dangos atitinka reikalavimus, testuotojai naudoja tris skirtingas FLIR terminio vaizdo kameras, veikiančias skirtingais bangų ilgiais. Visų pirma, kamufliažas yra „apdorojamas“ naudojant FLIR A62/61 termovizorius, dirbančius su trumpo ilgio bangomis, FLIR X8500 su vidutinio ilgio bangomis ir FLIR A70 su ilgosiomis bangomis.

 

Jei medžiaga išlaikys visus reikiamus testus, prekyboje gali atsirasti ugniai atsparių ir antiterminių kamufliažinių tinklelių, kurie kariams ir karinei technikai naktimis suteiks apsaugą nuo termovizorių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(3)
(40)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: