[ŽT] Smogė „Grom-2“. Užblokuotas Krymo tiltas (Video)  (1)

Zaporožės srities okupacinės administracijos atstovas sakė, kad eismas Krymo tiltu buvo sustabdytas abiem kryptimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš gerai žinomų kolaborantų, Zaporožės srities okupacinės administracijos atstovas Volodymyras Rogovas apie tai pranešė savo „Telegram“ kanale. Pasak Rogovo, tokias priemones vietos valdžia įvedė dėl to, kad neva Ukrainos pajėgos bando atakuoti Krymo tiltą prie Kerčės. Sprogimų vaizdo įrašą paskelbė įvairūs Rusijos publicistiniai portalai.

Rogovas pranešė, kad esą Kerčės rajone Rusijos oro gynybos pajėgos numušė ukrainiečių sparnuotąją raketą, kuri neva buvo paleista iš Zaporožės miesto. Pranešama, kad dėl incidento niekas nebuvo sužeistas ir niekas nebuvo sunaikinta. Tačiau eismas Krymo tiltu buvo sustabdytas abiem kryptimis.

Rogovas mano, kad Ukrainos pajėgos į Zaporožę perkėlė raketų sistemą „Grom-2“, kuri, pasak jo, skirta smūgiams Kryme. Būtent šia sistema tariamai paleistą raketą liepos 9 d. okupuotame Kryme numušė Rusijos priešlėktuvinės gynybos pajėgos.

 

Analitikų teigimu, Rusijos kariai aktyviai ruošiasi Krymo gynybai. Pasak Karinės žiniasklaidos centro analitikų, rusai stiprina Krymo sąsmauką ir įtvirtina šiaurinę, vakarinę ir rytinę pusiasalio dalis.

Tuo pat metu Karinių oro pajėgų atstovas Jurijus Ignatas sako, kad Rusija padidino raketų gamybą, tačiau su jomis kažkas negerai. Ignatas mano, kad sparti gamyba neigiamai veikia raketų kokybę. Rusai net nespėja jų paženklinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(71)
(8)
(63)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)