„Juodąją jūrą pasieksime po mėnesio“. Ukrainos kovotojai akis į akį susidūrė su rusų tankais  ()

Kaip interviu britų žurnalistams pasakojo gynybos pajėgų kariai, visos istorijos, kad okupantai turi neįveikiamus įtvirtinimus, yra nesąmonė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant periodiškai pasirodančios informacijos, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas vyksta lėtai arba pasirodė nesėkmingas, Ukrainos kovotojai įsitikinę, kad Juodąją jūrą pavyks pasiekti per mėnesį. Kaip interviu „The Times“ sakė Gynybos pajėgų dalinių vadai Oleksandras ir Dmytro, visos kalbos apie nepramušamą rusų gynybą yra nesąmonė.

„Nesąmonė, kad rusai turi neįveikiamas gynybines pozicijas. Mes jau jas praėjome. Jie bėga“, – sakė vienas iš vadų, 25 metų Dmytro Buchas.

Jo žodžius patvirtino 40-metis Oleksandras, kuris prisiminė, kad prasidėjus plataus masto invazijai į Ukrainą kai kurie teigė, kad Kijevas žlugs po trijų dienų.

„Pamenate, kaip tie žmonės sakė, kad Kijevas kris per tris dienas. Na, tai tas pats", – pažymėjo jis.

Abu kovotojai išreiškė įsitikinimą, kad Ukrainos kariuomenė Juodąją jūrą pasieks po mėnesio, nors nedaugelis karinių analitikų sutiktų su šiuo teiginiu, pažymėjo leidinio autoriai.

Kitas kovotojas Bohdanas pasidalijo gynybos pajėgų ir okupantų susidūrimo pietų kryptimi detalėmis. Anot jo, pradėjus veržtis Ukrainos kariams, jų pažangūs daliniai kurį laiką susirėmė su priešu, o po to šturmas faktiškai peraugo į tankų mūšį.

 

„Mes susidūrėme akis į akį su rusų tankais. Šaudėme į juos. Jie šaudė į mus. Mes esame savo medžių juostoje, jie – jų. Tarp jų yra laukai, kuriuos kerta upeliai, atviras reljefas su kliūčių ruožais, kuriuos reikia įveikti puolantiems kariams“, – apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų 23-iosios brigados mūšį, vykusį netoli Zaporižios, pasakojo Bohdanas.

 

Tarp nuostolių buvo ir Vokietijos tiekiami tankai „Leopard 2“, rašo stebėtojai, tačiau Ukrainos pusė tvirtina, kad apskritai nuostoliai buvo perdėti. Kovotojų teigimu, tada žuvo tik penki žmonės.

Tuo tarpu padėtis šioje fronto dalyje nėra lengva. Kariaujančios pusės apsikeičia smūgiais ir užima pozicijas, kurias priešas vėl atmuša.

„Mes apšaudome jų pozicijas, priverčiame juos trauktis, o mūsų pėstininkai užima savo pozicijas apkasuose. Tada rusai apšaudo į tuos pačius apkasus, ir ateina mūsų pėstininkų eilė trauktis“, – sakė Bohdanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: