Rusija priversta priimti sunkius sprendimus. „Forbes“ skelbia, ką daro generolai  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos privers Rusiją priimti sunkų pasirinkimą fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didėjanti naujų Ukrainos pajėgų koncentracija už Kreminos ribų gali reikšti neišvengiamą ilgai laukto Kyjivo kontrpuolimo išplėtimą, kuris prasidėjo birželio 4 d. keliomis kryptimis Zaporožės ir Donecko regionuose pietų Ukrainoje, rašo „Forbes“.

Netrukus antroji ukrainiečių ataka prasidėjo aplink Bachmuto griuvėsius Donbase, Rytų Ukrainoje. Praėjusią vasarą Rusijos armija išnaudojo didžiąją likusios kovos jėgų dalį, išstumdama Ukrainos brigadas iš Bachmuto ir galiausiai gegužę užėmė griuvėsius.

„Visa tai buvo plano dalis. Pavargę nuo mūšio dėl Bachmuto ir pagrįstai susirūpinę dėl savo vietos pietuose, rusai neturėjo kito pasirinkimo, kaip tik stoti į gynybos pozicijas Bachmute ir aplink jį. O po mėnesio Ukrainos pajėgos kontratakavo į šiaurę ir į pietus nuo miesto, perimdamas iniciatyvą“, – rašoma straipsnyje.

Paskutinę birželio savaitę Ukrainos ginkluotosios pajėgos padarė didelį proveržį į pietus nuo Bachmuto, kai naujoji 3-ioji puolimo brigada išvijo Rusijos karius iš apkasų palei Donbaso kanalą, kuris tęsiasi iš šiaurės į pietus, į vakarus nuo Bachmuto ir užtikrina rajone Rusijos gynybą.

 

Panašus postūmis netrukus gali prasidėti ir aplink Kreminą. Kiekvieną naują kontrataką, kurią ukrainiečiai gali atlaikyti, sugeba palaikyti kiti kariai. Turėdamas nedaug pajėgų atsargoje, Kremlius turi priimti sunkų pasirinkimą.

Ar stiprinti Pietų frontą, kad sulėtintų Ukrainos kontrpuolimą, ar stiprinti gynybą aplink Bachmutą, kad sugriautą miestą paliktų rusų rankose? Jei ukrainiečiai užpuls Kreminą, ar Maskva sugebės perkelti pajėgas į šiaurę, neišeikvodama gynybinių pozicijų kitur? Kol Kyjivas rezerve turi gerai aprūpintų brigadų, jis turi daugiau galimybių nei Maskva.

Ukrainos kariai gali tyrinėti įvairias kryptis, stebėdami rusų reakciją, kol paaiškės, kuri yra geriausia galimybė dideliam proveržiui. 21-oji mechanizuotoji brigada su savo CV90 buvo viena iš tų rezervo brigadų, kuri pastarosiomis dienomis pradėjo judėti į frontą. Įvesdami pajėgas ir galingas transporto priemones, Ukrainos planuotojai galėtų pasiekti vieną iš kelių tikslų. Jie galėtų patraukti Rusijos kariuomenę į šiaurę ir palengvinti kelią Ukrainos brigadoms, besiveržiančioms pietuose ir Bachmuto srityje.

 

Arba, jei rusai atsisakys perdislokuoti reikšmingas pajėgas, 21-oji brigada gali pastebėti, kad pati Kreminos kryptis yra tinkama proveržiui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(0)
(49)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: