Įsiutęs generolas drėbė tiesą Gerasamovui į akis. Pasekmės fatališkos (Video)  ()

Gerasimovas atleido Zaporižioje kovojusį 58-osios Rusijos armijos vadą Popovą: „Mūsų vyresnysis vadas smogė mums iš nugaros“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas atleido iš pareigų Rusijos Ginkluotųjų pajėgų Pietų apygardos 58-osios armijos vadą Ivaną Popovą. Jis kariams išplatino garso žinutę, kurioje šį žingsnį pavadino „niekingu“ ir paaiškino, kad buvo atleistas už tiesą, kurią norėjo perteikti aukščiausiai vadovybei.

Kaip informuoja Censor.NET, apie tai pranešė ISW.

Pasak JAV karo studijų instituto analitikų, Rusijos Generalinio štabo viršininkas galėjo taip pasielgti dėl Popovo pareiškimų. Visų pirma, pastarasis pareiškė, kad reikia rotuoti okupacinius karius Zaporižios srityje.

Vėliau internete pradėjo plisti generolo kreipimosi garso įrašas, kuriame jis apkaltino Gerasimovą.

Visų pirma Popovas pareiškė, kad jam „sudėtinga situacija buvo su vyresniąja vadovybe, kai reikėjo arba tylėti, arba atkalbinėti juos ir pasakyti tai, ką jie nori išgirsti“.

Jis teigia, kad papasakojo savo vadams apie rimtas problemas fronte, kurias apibūdina taip: „kontrbaterijos kovų trūkumas, artilerijos žvalgybos trūkumas ir masinės mūsų brolių žūtys bei suluošinimai nuo priešo artilerijos“.

 

„Aš tai išsakiau aukščiausiu lygiu atvirai, labai griežtai“, – sakė Popovas.

„Mūsų vyresnysis vadas smogė mums iš nugaros, klastingai ir niekšiškai nukirsdinęs armijai galvą pačiu sunkiausiu ir įtemptu momentu“, – įraše sakė Popovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: