Rusija yra ant revoliucijos slenksčio. Istorikas mano, kad Rusijos kariuomenės byrėjimas jau yra toli pasistūmėjęs  ()

Rusija yra ant naujos vasario revoliucijos slenksčio, kariuomenė jau pradėjo maištauti ir grasinti Kremliui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-17 Rusija yra ant revoliucijos slenksčio. Istorikas mano, kad Rusijos kariuomenės byrėjimas jau yra toli pasistūmėjęs  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos 7-osios divizijos kariai grasino surengti savo karinį maištą, jei Kremlius nesustabdys masinių generolų nušalinimo. Tokio sukilimo Maskva karo sąlygomis nesugebėtų numalšinti.

7-osios divizijos karių kreipimasis yra žadinantis skambutis Putino režimui. Įsibėgėja kariuomenės irimas, o tai gresia Rusijai visa eile maištų ir riaušių, mano Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis.

Rusijos pajėgose jau subrendo idėja, kad ginklus reikia pasukti prieš tuos, kurie juos meta karius į beprasmę mirtį.

Rusijos kariuomenė toliau degraduoja ir byra. Po Prigožino maišto generolas Ivanas Popovas padarė viešą pareiškimą... Anksčiau generolai to niekada nebuvo darę! O po jo rusų desantininkai užfiksavo kreipimąsi su grasinimais biure sėdintiems parketiniams generolams. Tai - beveik karinis maištas. Carinėje Rusijoje maištai armijoje prasidėjo 1916 m., likus šešiems mėnesiams iki 1917 metų Vasario revoliucijos. Taigi artėjame prie šios linijos. Kad kariuomenėje elitiniai daliniai įrašytų tokius kreipimusi į parketinius generolus... Kariuomenė byra prieš mūsų akis. Tokiais tempais jau rugpjūtį neturėsime nei Putino, nei Šoigu, nei Gerasimovo... O kas bus? Vienas iš labiausiai tikėtinų tokių įvykių scenarijų yra kapitonų maištas“, – kalbėjo istorikas.

 

Jis mano, kad iki rudens situacija taps kritine, kai bus aiškiai matomas Rusijos karinis pralaimėjimas fronte.

„Armijos skilimo ir žlugimo procesas jau toli pasistūmėjęs! Fronte besitęsiantis spaudimas lems, kad ne vėliau kaip rudenį viskas čia pradės byrėti ir griūti. <...> Taip prasideda revoliucijos“, – pareiškė Černyševskis.

(64)
(0)
(64)

Komentarai ()

Susijusios žymos: