Lietuvos pašonėje pradedamas monstrinis ORKA projektas. Kas tai?  ()

Lietuvos kaimynė pradeda ambicingą karinį projektą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ORKA programa yra viena iš svarbiausių Lenkijos kariuomenės modernizavimo programų. Jos įgyvendinimo tikslas – įsigyti povandeninius laivus perkeliant reikiamas technologijas.

Lenkija imasi pirmųjų žingsnių savo laivynui įsigyti naujo tipo povandeninių laivų ir pradeda įgyvendinti ORKA programą. Gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas apie tai paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“.

Jis pažymėjo, kad iniciatyva jau pradėta įgyvendinti. Ginkluotės agentūra pradėjo preliminarias rinkos konsultacijas dėl naujo tipo povandeninio laivo, skirto Lenkijos kariniam jūrų laivynui.

Blaszczakas pabrėžė, kad ORKA programa yra viena svarbiausių Lenkijos kariuomenės modernizavimo programų. Krašto apsaugos ministerijos tikslas – įsigyti povandeninių laivų perkeliant reikiamas technologijas. Jis neįvardijo galutinės paleidimo datos.

 

„Prasidėjo ORKA programos įgyvendinimas“, – rašoma įraše.

Šiuo metu Lenkijos kariniame jūrų laivyne veikia tik vienas povandeninis laivas. Tai Kilo klasės laivas „Orzel“, nuleistas 1985 m. Laivas buvo modernizuotas ir kapitališkai suremontuotas specialistų. Nuo 2020 iki 2021 metų povandeninis laivas buvo suremontuotas mažiausiai 10 kartų. Dabartinė jo būklė nežinoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()