Ukrainos kariuomenė perėjo prie plano „įkąsk ir laikyk“. Skelbiama, kas dabar bus  ()

Ukrainos vadovybės siekis - išsaugoti kariuomenės kovinę galią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastarąsias kelias savaites Ukrainos ginkluotosios pajėgos, vykdydamos kontrpuolimą, pakeitė taktiką: užuot stengęsi greitai prasiveržti per Rusijos gynybą, Ukrainos kariuomenė perėjo prie plano „įkąsk ir laikyk“.

Šį požiūrį išsakė į atsargą išleistas Australijos ginkluotųjų pajėgų generolas majoras Mickas Ryanas leidiniui ABC, praneša „Amerikos balsas“.

Pasak kariškio, tokia taktika buvo sukurta Pirmojo pasaulinio karo metais. Ją sudaro mažų teritorijos dalių užėmimas ir laikymas, o tada tolesnis judėjimas į priekį su artilerijos parama.

„Tam reikia daug artilerijos“, – priduria pašnekovas.

Naudodama šią taktiką, Ukrainos vadovybė siekia išsaugoti kariuomenės kovinę galią. Generolo teigimu, pirmosios Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakos birželį neatnešė laukto taktinio proveržio. Jis veda paraleles su Pirmuoju pasauliniu karu, prisimindamas šimtų kilometrų esančius minų laukus, apkasus, tvirtoves ir prieštankinius griovius.

 

Savo ruožtu gynybos ir saugumo klausimų analitikas Michaelas Clarkas pažymi, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas vyksta lėtai, bet gerai. Ukrainos kariuomenė atakuoja netoli Bachmuto, į pietus nuo Orechovo ir Chersono kryptimi. Tuo tarpu Rusija gali rengti didelį puolimą Kupjansko kryptimi, kur dabar surenka daug karių ir technikos, perspėjo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: