Situacija kaista! Skelbiamas oficialus atsakymas į Rusijos ultimatumą  ()

Rusija pasitraukė iš Juodosios jūros grūdų susitarimo ir teigia, kad visi prie Ukrainos artėjantys laivai, įskaitant civilinius, bus laikomi gabenančiais karinius krovinius. Ukraina skelbia atsakymą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-21 Situacija kaista! Skelbiamas oficialus atsakymas į Rusijos ultimatumą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija akivaizdžiai pažeidžia tarptautinę teisę ir kenkia pasauliniam maisto saugumui. Maskvos valdžia atvirai grasina civiliams laivams Juodojoje jūroje, dėl to Ukraina laivams uždaro šiaurės rytinę jūros dalį ir Kerčės sąsiaurį.

„Rusijos Federacija eilinį kartą šiurkščiai pažeidė visuotinę teisę į laisvą laivybą visam pasauliui ir sąmoningai kenkia maisto saugumui, pasmerkdama badui milijonus žmonių. Atvirai grasindamas civiliams laivams, gabenantiems maistą iš Ukrainos uostų, vykdydamas raketų ir dronų atakas prieš civilinę infrastruktūrą civiliuose miestuose bei sąmoningai kurdamas karinę grėsmę prekybos keliuose, Kremlius Juodąją jūrą pavertė pavojinga zona pirmiausia Rusijos laivams ir plaukiojantiems Juodosios jūros vandenimis Rusijos jūrų uostų ir laikinai okupuotų Ukrainos jūrų uostų kryptimis. Atsakomybė už visas rizikas tenka Rusijos vadovybei“, – sakoma Ukrainos gynybos ministerijos pranešime.

Kartu nurodoma, kad Rusijos kreiserio „Moskva“ likimas įrodo, kad Ukrainos gynybos pajėgos turi reikiamų priemonių Rusijos agresijai jūroje atremti.

 

„Ukrainos gynybos ministerija įspėja, kad nuo 2023 m. liepos 21 d. 00:00 visi laivai, plaukiantys Juodojoje jūroje Rusijos Federacijos jūrų uostų kryptimi ir link Ukrainos jūrų uostų, esančių laikinai Rusijos okupuotoje Ukrainos teritorijoje, gali būti Ukrainos laikomi gabenančiais karinius krovinius su visa atitinkama rizika“, – kovingai paskelbė Ukrainos gynybos ministerija.

Plaukiojimas šiaurės rytinėje Juodosios jūros dalyje ir Ukrainos Kerčės sąsiaurio teritorijoje draudžiamas kaip pavojingas nuo 2023 m. liepos 20 d. 05:00 val. Paskelbta atitinkama navigacinė informacija laivavedžiams.

(80)
(2)
(78)

Komentarai ()

Susijusios žymos: