„Kilo didžiulis konfliktas.“ Gali būti, kad rusai nužudė legendinį žvalgybos vadą „Mustangą“  ()

Zaporižios kryptimi, kur įsibrovėliai bando išsilaikyti okupuotose linijose, buvo likviduoti du RF ginkluotųjų pajėgų karininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė informacija apie dviejų labiausiai patyrusių RF ginkluotųjų pajėgų karininkų žūtį Zaporižios kryptimi. „Telegram“ kanalo „Šnipų dosjė“ duomenimis, duomenis apie įsibrovėlių likvidavimą reikia patvirtinti. Galbūt vienas iš jų yra gyvas, bet yra nelaisvėje.

Vienas iš žuvusių 1466-ojo motorizuotųjų šaulių pulko žvalgybos vadovas, RF ginkluotųjų pajėgų karininkas Aleksandras „Mustangas“ Kachalovas kare prieš Ukrainą dalyvauja nuo 2014 m.

Yra žinoma, kad prieš mirtį Kachalovas pradėjo konfliktą su vyresniais kolegomis dėl pulko operacijų planavimo. „Mustangas“ primygtinai reikalavo, kad pavaldiniai būtų atšaukti poilsiui, tačiau valdžia turėjo kitokią nuomonę. Dėl to kilo garsus kivirčas, o užpuolikas pažadėjo skųstis aukštesnėms institucijoms.

Tačiau praėjus vos dviem dienoms nuo konflikto pradžios, Kachalovas mirė vairuodamas nuosavą automobilį. Jo automobilis buvo susprogdintas nuotoliniu būdu. Remiantis dokumentais, „Mustangas“ žuvo per „priešo apšaudymą“. Jo kolegos neabejoja, kad „pulko žvalgybos vado mirtis yra „vidinis“ darbas“.

 

Antrasis žuvęs užpuolikas buvo karininkas, Blednycho kuopos vadas (duomenys tikslinami).

Liepos 19 d. jo dalinys stojo į mūšį Novodanilovka – Rabotino segmente. Patekę į apšaudymą, užpuolikai pradėjo trauktis. Iki to laiko užpuolikai turėjo daug sužeistųjų, laukiančių, kol bus evakuoti. Blednovas buvo tarp sužeistųjų, jis buvo sužeistas į kaklą.

„Kolaborantai teigia, kad pasitraukimo metu karininkas dar buvo gyvas, tačiau dėl sunkios žaizdos negalėjo pajudėti“.

Dabar žinių apie rusų karininko likimą nėra: jis galėjo išgyventi ir būti sučiuptas, tačiau yra gydomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(0)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: