„Turėsime sumokėti kainą.“ „The Guardian“ skelbia didelę Vakarų klaidą ir rimtą perspėjimą  ()

Vakarų šalių vėlavimas tiekti įrangą Ukrainai turi sunkių pasekmių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarai turi sutelkti dėmesį į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų paruošimą, kitaip visi turės „mokėti“.

Su tokia antrašte „The Guardian“ publikavo straipsnį, kurio pagrindinė mintis yra ta, kad Vakarams vilkinant karinės technikos tiekimą Ukrainai, Rusijos Federacija okupuotose teritorijose nutiesė sudėtingą gynybos liniją, kurią dabar turi įveikti Ukrainos kariškiai.

„Svarbu suprasti iššūkį, kurį bando įveikti ukrainiečiai: Rusijos kariai kaunasi iš eilės betoninių įtvirtinimų pozicijų, kurių kiekvienos priekyje yra už 120-500 metrų sudėtingas minų laukas. Juos palaiko sunkioji artilerija ir koviniai sraigtasparniai, saugo tanki elektroninio karo ir oro gynybos sistema. Nors Ukrainos pajėgos dažniausiai laimi, kai dalyvauja artimoje kovoje su rusais, patekti ten nepatiriant nepataisomų nuostolių ne visada įmanoma“, - rašoma straipsnyje.

Pasak ekspertų, tarp Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pranašumų yra ilgesnio nuotolio ir tikslesnės sunkiosios haubicos, kurios riboja rusų priešpriešinę ugnį.

 

„JAV sprendimas tiekti kasetinius šaudmenis prailgins Ukrainos artilerijos pranašumo trukmę. Nors Vakarų parama leido Ukrainai įgyti didelių pranašumų prieš Rusijos pajėgas, Ukrainos tarptautiniams partneriams taip pat svarbu įvertinti pastarųjų kelių mėnesių klaidas ir jas ištaisyti“, - pabrėžia analitikai.

Praėjusių metų liepos–rugsėjo mėn. Kyjivas Vakarų sostinėms pateikė būtinos pagalbos sėkmingam kontrpuolimui sąrašą. Buvo kalbama apie artileriją, inžinerinius pajėgumus, taktinę oro gynybą, saugomą mobilumą, kolektyvinį ir personalo mokymą. Iš jų artilerijos ir šarvuočių buvo perduota pakankamai, o Ukrainos pusės lūkesčiai dėl inžinerinių pajėgumų ir oro gynybos nebuvo visiškai įgyvendinti.

 

„Mėnesius užtrūkę delsimai Rusijos pajėgoms suteikė laiko susikurti gynybą, tai komplikavo ukrainiečių padėtį. Ukrainos pajėgos turėjo tik du mėnesius įsisavinti įvairias Vakarų sistemas, esant skirtingam pasirengimo laipsniui, taip pat priimti naujus karius ir bandyti juos paruošti sunkiausioms taktinėms užduotims, kurias gali prireikti atlikti“, - rašoma straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(2)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: