Visiški bepročiai. Rusija smogė Graikijai  (3)

Odesoje buvo apgadintas Graikijos konsulato pastatas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per eilinį Rusijos puolimą Odesoje buvo apgadintas Graikijos konsulato pastatas. Tai jau antroji konsulinė įstaiga, kurios pastatas buvo apgadintas per rusų išpuolius prieš miestą.

Kaip vakariniame liepos 23 d. kreipimesi sakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, Odesoje visą dieną tęsiasi Rusijos teroristų, paleidusių 19 įvairaus tipo raketų, smūgio padarinių likvidavimas.

Visų pirma, dėl naktinio išpuolio Prezidentas pareiškė užuojautą žuvusiųjų šeimoms ir draugams ir priminė, kad tarp naktį sužeistųjų yra keturi vaikai: 11 ir 12 metų, taip pat du 17 metų vaikai.

Jis taip pat pabrėžė, kad raketų, kuriomis Rusija smogia į Ukrainą, taikiniai yra ne tik miestai, kaimai ar žmonės, bet „žmonija ir visos Europos kultūros pamatai“.

Šią naktį rusiška raketa X-22 pataikė į Odesos Šventosios Atsimainymo katedros altorių.

„Vienas vertingiausių Ukrainos soborų. 1936 metais jį apiplėšė ir sunaikino bolševikai. Jau nepriklausomoje Ukrainoje jis buvo atkurtas. O dabar teroristai vėl bando jį sugriauti“, – sakė Zelenskis.

Vien per šią naktį Odesoje buvo apgadinta beveik 50 namų, iš kurių 25 yra istoriniame miesto centre esantys architektūros paminklai, kuriuos saugo UNESCO.

 

Taip pat buvo apgadintas Graikijos konsulato pastatas ir tai jau antroji konsulinė įstaiga Odesoje, nukentėjusi nuo Rusijos teroro. Vos prieš tris dienas dar vienas toks išpuolis apgadino Kinijos konsulato pastatą“, – sakė jis.

Zelenskis atkreipė dėmesį, kad Ukraina turi ateitį, nes ukrainiečiai gina kultūrą ir žmogiškumą. O Rusija, anot jo, šiuo teroru priartina tik vieną dalyką – jos ištrynimą iš istorijos.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(39)
(50)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: