[ŽT] Naktiniai sprogimai Maskvoje. Skelbiama, kas gali būti už tai atsakingas  ()

Pasak neįvardytų šaltinių, liepos 24 d. Maskvą atakavę bepiločiai orlaiviai yra ukrainietiškos kilmės: juos naudojo žvalgai, vykdantys specialią operaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Už dronų ataką prieš pastatus, esančius netoli Rusijos gynybos ministerijos patalpų, neva atsakinga Ukrainos žvalgyba. Apie tai pranešė leidinys „RBC-Ukraina“.

Žinovai tvirtina, kad nežinomų dronų naktinė ataka prieš Maskvą yra sėkminga Ukrainos žvalgybos pareigūnų įvykdyta specialioji operacija.

Oficialaus patvirtinimo dėl naktinės dronų atakos kol kas nėra.

Tuo tarpu Ukrainos pajėgų pulkininkas Piotras Černikas komentavo įvykį portalo „Radio svoboda“ eteryje. Karininkas pripažino, kad kai kurie objektai Rusijos sostinės centre yra teisėti Ukrainos gynybos pajėgų taikiniai. Tokie taikiniai yra, pavyzdžiui, galima Rusijos kibernetinio padalinio būstinė.

Černikas sutiko, kad net ir taikinių zonos pasiekimas yra sveikintinas. Jis taip pat nepatvirtino, ar dronai kaip nors susiję su Ukrainos žvalgyba - pavadino juos svetimais ir patikslino: „Kas tai padarė ir kodėl, nesakysime, kad nesuteiktume informacijos priešui“.

 

Naktį iš liepos 23 į 24 d. Rusijos sostinės centre buvo pastebėti keli neaiškios kilmės dronai. Internete pasirodžiusiame vaizdo įraše matyti, kaip vienas įrenginys skraido virš Maskvos gatvių. Kitame įraše matyti, kaip prietaisas atsitrenkia į daugiaaukštį statinį.

Maskvos meras Sergejus Sobianinas patvirtino, kad keli dronai iš tiesų įskrido į sostinę. Pasak jo, buvo apgadintas pastatas netoli Rusijos gynybos ministerijos ir verslo centro „Leroy Merlin“ aukštybiniai aukštai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()