[ŽT] „Rusai bijo. Tai pakeis požiūrį į karą.“ Kaip Ukraina smogs Rusijos laivynui  ()

Ukrainos gynybos ministerija nemelavo teigdama, kad nuo liepos 21 d. laivai, kurie plaukia į Rusijos uostus arba į okupuoto Krymo uostus, iš tiesų bus laikomi kariniais taikiniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip reaguojama į Rusijos grasinimus laivams, vykstantiems į Ukrainos uostus.

Analitikas Aleksandras Musienko teigia, kad antvandeniniai dronai keičia karo jūroje idėją. O tai, kad Ukrainai pavyksta išlaikyti Rusijos Juodosios jūros laivyno baimę, yra tik šios naujos ginkluotės buvimo pasekmė.

Kalbant apie tai, kaip Ukrainos karinis jūrų laivynas ir kiti daliniai gali smogti laivams, jei palygintume pagal antvandeninių laivų pajėgumus, Rusija turi pranašumą. Tačiau nereikėtų pamiršti ir antvandeninių bepiločių orlaivių, kurie yra perspektyvus Ukrainos pasiekimas. Būtent šie dronai kelia priešui baimę ir verčia jį Sevastopolio įlankoje laikyti tik apie 70 savo laivų. Jie netgi sugalvoja ten įrengti gynybos elementus, kad jų laivai būtų saugūs net ir įlankoje. Taip pat yra oro dronų ir priešlaivinių raketų, tai skirta tiems, kurie priplaukia arčiau kranto.

 

Antžeminiai dronai yra ginkluotės rūšis, kuri pakeis požiūrį į karą jūroje. Ir nekalbame apie JAV supervalstybę, kuri gali sau leisti naudoti lėktuvnešių grupes ir gauti norimą rezultatą. Kalbame apie šalis, kurioms reikia gintis, pulti priešą, turint mažesnius pajėgumus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(64)
(0)
(64)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()