„Putinas didina statymus.“ Rusija siunčia strateginę aviaciją prie NATO sienų  ()

Ukrainos diplomatas Valerijus Chaly mano, kad NATO patikinimai, jog tiesioginis konfliktas su Rusija negali būti leistinas, leidžia Kremliui imtis griežtesnių veiksmų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija Olenijos oro bazėje dislokavo strateginius bombonešius, nes yra tikra, kad NATO vengs tiesioginio konflikto. Tai savo „Facebook“ puslapyje pareiškė buvęs Ukrainos ambasadorius JAV Valerijus Chaly.

Pasak jo, iš tikrųjų Rusijos Federacija mano, kad tiesioginis susidūrimas su NATO jai negresia. Ir jei staiga kažkas atsitiks, konfliktas gali būti greitai užgesintas. Jos strateginiai bombonešiai, šaudantys raketomis į Ukrainą, persikėlė beveik prie Aljanso sienų – maždaug už 150 kilometrų. Olenijos oro bazė yra pažeidžiama daugelio tipų antžeminių raketų.

Nuolatinis aukščiausio lygio užtikrinimas, kad NATO turi vengti susirėmimo su rusais, veiksmingai suteikia V. Putinui „baltą kortą“ jo nusikalstamiems veiksmams. Tai nėra strategija, kaip suvaldyti eskalaciją ir ją sumažinti. Tai yra kvietimas agresoriui ją didinti!“ – parašė V. Chaly.

 

Pažymėtina, kad Olenijos oro bazė yra Kolos pusiasalyje, 92 km į pietus nuo Murmansko. Ten stovi tolimojo nuotolio bombonešiai „Tu-22M3“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(11)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: