Rusija pradeda puolimą. Skelbiama žaibiška Ukrainos reakcija. „Tai operatyvinio meistriškumo ABC“ (Video)  ()

Prie kai kurių rytinių sienų Ukrainai tenka kovoti gynybinius mūšius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-28 Rusija pradeda puolimą. Skelbiama žaibiška Ukrainos reakcija. „Tai operatyvinio meistriškumo ABC“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai, suformavę kontrpuolimo grupes tam tikruose fronto sektoriuose ir patyrę didelius nuostolius, bando atplėšti iniciatyvą iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, todėl kai kur prie rytinių sienų Ukrainai tenka kovoti gynybinius mūšius.

Tai pareiškė Izraelio gynybos pajėgų atsargos karininkas, karo istorikas Grigorijus Tamaras „24 kanalo“ eteryje.

„Ten vyksta tikros artilerijos dvikovos, vyksta labai aktyvi kontrbaterinė kova. Kai Rusijos kariai pradėjo kontrpuolimą, Ukrainos karinė vadovybė sureagavo žaibiškai, pademonstruodama operatyvinio meistriškumo ABC: artilerija bandė sustabdyti besiveržiančias priešo kariuomenę. Dėl to rusai perdavė raketų ir artilerijos rezervus ir toks artilerijos mūšis susiklostė tam tikruose fronto sektoriuose“, – aiškino karo ekspertas.

Tamaras atkreipė dėmesį ir į dar vieną svarbų faktą: kiekybinis pranašumas yra rusų pusėje, tačiau pagal artilerijos kokybę Ukraina lenkia Rusijos kariuomenę dėl Vakarų partnerių pasiūlos.

 

Kaip paaiškino karo ekspertas, vakarietiškos artilerijos raketų sistemos yra kokybiškesnės nei rusiškos (tiksliau sovietinės). Jos lenkia sovietinius modelius šaudymo nuotoliu (vidutiniškai 10 km), taip pat šaudymo tikslumu ir valdymo sistema.

„Čia susidūrė tokios sąvokos kaip kiekybė ir kokybė. Kas svarbiau, pamatysime artimiausiomis dienomis. Bet kuriuo atveju situacija Rytų fronte yra gana įtempta, nepaisant to, kad pietų kryptimis Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyksta, nors ir lėtai, pragraužti Rusijos gynybą“, – apibendrino Tamaras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: