„Šansų – lygiai nulis.“ Bachmuto likimas nulemtas  ()

Ukrainos gynėjai kontroliuoja aukštumas prie Bachmuto, tai suteikia tam tikrą pranašumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padėtis Bachmute, Donecko srityje, yra dinamiška ir sunki. Ši gyvenvietė rusų okupantams turi daugiau politinės nei strateginės svarbos. Kai jie bus išvaryti iš miesto, kurį keletą mėnesių Rusijos propaganda laikė kone antruoju Kyjivu, rusams kils klausimų.

„Rusijos okupacinių pajėgų laikomo miesto praradimas sukels gana akivaizdų klausimą tarp Rusijos Federacijos piliečių: „Kodėl 8 mėnesius šturmavome šį miestą, tam skyrėme tiek daug žmonių?“ Mažiausiai 20 tūkstančių „Wagner“ smogikų, o kiek dar rusų motorizuotų šaulių, tankistų, artileristų, desantininkų ir jūrų pėstininkų ten liko amžiams - tik Dievas žino. Ir tada staiga, vykdydama kontrpuolimą, Ukrainos armija atgauna šią gyvenvietę, perima kontrolę. Manau, tai sukurs gana sunkų supratimą Rusijos visuomenėje“, – teigia karo apžvalgininkas, buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas Vladyslavas Selezniovas.

Jo nuomone, kaip tik dėl to rusų įsibrovėliai taip aršiai stengiasi išlaikyti savo gynybines linijas ir pozicijas Bachmuto srityje. Tačiau jis pabrėžė, kad priešui nesiseka, nes Ukrainos gynėjai elgiasi kuo racionaliau.

„Mes nevykdome karštligiškų atakų, vadinamųjų „mėsos šturmų“, supame šią gyvenvietę iš šiaurės ir pietų palei flangus. Dabar mes valdome visas aukštumas aplink šį miestą, o tai mums suteikia tam tikrą pranašumą – mes matome, kaip juda priešas, ir galime nurodyti aiškius taikinius savo artileristams“, – pažymėjo Selezniovas.

 

Jis pridūrė, kad 90% priešo nuostolių šioje srityje yra Ukrainos artileristų ir raketų darbo rezultatas. Situacija Bachmuto srityje yra dinamiška ir sunki, nes priešas ten sukoncentravo didžiulius rezervus, „tačiau tendencija labai labai įspūdinga ir akivaizdu, kad rusai neturi šansų kardinaliai pakeisti situacijos, net jei panaudos vis daugiau naujų jėgų ir priemonių šioje fronto srityje“.

(127)
(6)
(121)

Komentarai ()

Susijusios žymos: