[ŽT] Smogė Lenkijos tankai. Skelbiamas liepsnojantis video  ()

Stebėtojo Oleksandro Kovalenkos teigimu, nėra žinoma, kiek lenkų tankas yra pažeidžiamas Rusijos prieštankiniams ginklams, tačiau mūšių metu jis pasirodė gerai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informacinio pasipriešinimo bendruomenės kario-politikos stebėtojas Oleksandras Kovalenko išanalizavo lenkų tanką PT-91 „Twardy“, kurį Ukrainos kariai naudoja kare. Stebėtojo teigimu, tankas mūšių metu pasirodė puikiai – pasitvirtino vienintelio tanko praradimas.

Stebėtojas prisiminė, kad Lenkija pažadėjo parūpinti 90 tankų PT-91 „Twardy“ – tai buvo teigiama Lenkijos vyriausybės pranešimuose 2023 metų sausio ir vasario mėnesiais.

Tiksliai nežinoma, kada tankai atvyko. Taip pat neaišku, kada tiksliai jie stojo į mūšį. Tačiau internete patvirtinta vienintelė prarasta šarvuota mašina: liepos 9 dieną buvo paskelbtas vaizdo įrašas iš Zaporižios fronto segmento.

 

Tanko praradimo priežastis – minos sprogimas, pabrėžė stebėtojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(1)
(45)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()