[ŽT] ISW apstulbę. Rusija skelbia apie Ukrainos gynybos sutriuškinimą. Kas vyksta Charkive  ()

Karo studijų institutas nerado patvirtinimo apie pergalingus rusų okupantų pranešimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos analitinio centro ISW (Institute for the Study of War) ekspertai reagavo į Rusijos gynybos ministerijos ir Rusijos propagandistų pranešimus apie jų karių „pergales“ netoli Kupjansko, Charkivo srityje. Analitikai teigia nerandantys Rusijos pranešimų patvirtinimo.

Faktas yra tas, kad Rusijos pusė išvakarėse su neslepiamu džiaugsmu pranešė apie tariamą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijų užėmimą į vakarus nuo Kuzemivkos, Luhansko srities Svatovskio rajone, taip pat apie žengimą 12 km ir į 3 km įsispraudimą Ukrainos gynyboje Serhijivkos srityje (regionas nenurodytas, yra keletas gyvenviečių tuo pačiu pavadinimu tiek Luhansko srityje, tiek Charkivo srityje).

Savo ruožtu ISW nemato absoliučiai jokių vaizdinių įrodymų, kad Svatovo srityje veržiasi Rusijos įsibrovėliai. Pasak amerikiečių ekspertų, Rusijos gynybos ministerija savo ataskaitose gali perdėti „sėkmę“ fronte, siekdama nukreipti dėmesį nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo kituose sektoriuose.

 

Beje, Charkivo ir Luhansko sričių administracinės sienos srityje kruvini mūšiai tęsiasi.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(10)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: