„RosTV“ kanalai nuslėpė nuo rusų smūgį Maskvai (Video)  ()

Rusijos propagandos kanalai rytinį sprogimą Maskvoje slėpė nuo rusų, stengdamiesi neužgožti karinio jūrų laivyno parado, dalyvaujant V. Putinui Sankt Peterburge.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi Rusijos propaganda bandė apsimesti, kad nieko neįvyko, neužgoždama Rusijos šventės viešu Rusijos oro gynybos silpnumo demonstravimu sostinėje.

„Pirmasis kanalas“ dviejuose žinių blokuose nuo 6 ir 10 valandos ignoravo žinias apie išpuolį, pagrindinė tema buvo karinio jūrų laivyno diena ir paradas jo garbei Sankt Peterburge, dalyvaujant V. Putinui. Laidos buvo pradėtos sveikinimo žodžiais buriuotojams.

Ryte „Rossija 1“ parodė tik vieną „Vesti“ bloką – 10 val. Beveik visas jis buvo skirtas Karinio jūrų laivyno dienos paradui Sankt Peterburge. Taip pat buvo pateikta išsami istorija apie V. Putino pokalbį su žurnalistais po Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikimo rezultatų. NTV taip pat nekalbėjo apie Maskvos miesto puolimą, svarbesnės atrodė žinios apie paradą Karinio jūrų laivyno dienos garbei, V. Putino pokalbį su žurnalistais, stichines nelaimes Rusijos regionuose ir sportininkės Irinos Viner jubiliejų.

4.25 val. Maskvos meras paskelbė apie bepiločių lėktuvų ataką sostinėje, kurios metu, pasak mero, buvo nežymiai apgadinti dviejų Maskvos miesto biurų bokštų fasadai. Vėliau agentūra TASS, remdamasi avarinėmis tarnybomis, patikslino, kad dėl sprogimų „IQ kvartalo“ 50 aukštų bokšte buvo išdaužti langai penktame ir šeštame aukštuose, o bokšte „Oko-2“, nuo pirmojo iki ketvirto aukštų, buvo sužalotas apsaugos darbuotojas.

 

Dėl dronų atakos buvo uždarytas Vnukovo oro uostas ir visa oro erdvė virš Maskvos ir jos srities. Gynybos ministerija 5:22 pranešė apie Ukrainos bepiločių lėktuvų atakos prieš Maskvą „numalšinimą“.

Liudininkai paskelbė nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuoti dokumentai, kurie po sprogimo išskrido pro „IQ kvartalo“ pastato langus. Tarp jų buvo ir Rusijos informacinių technologijų fondo 2020 metų sąmata, pagal kurią Skaitmeninės plėtros ministerija per metus paskirsto 4 milijardus rublių kaip dotacijas IT projektams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: