„Tai, kas vyksta, yra karinis stebuklas!“ Skelbiamas absoliutus pragaras. Ukraina daro beprotiškus dalykus  ()

Žengdamos į priekį gynybos pajėgos patiria tikrą pragarą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai išvaduoja anksčiau Rusijos okupantų užgrobtas žemes, net nepaisant priešo parengtos gynybos ir ginkluotės pranašumo, interviu televizijos kanalui „We Are Ukraine“ sakė Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hanna Maliar.

Gynybos pajėgų kontrpuolimą ji pavadino „Ukrainos kariniu fenomenu“, nes kovotojai sugeba žengti į priekį rytuose ir pietuose, nors neturi personalo ir ginkluotės pranašumo. Pareigūnė pažymėjo, kad net nepaisant puolimo, Ukrainos nuostoliai yra mažesni nei priešo. Pasak jos – tai karių profesionalumo ir kiekvienos operacijos planavimo siekiant išgelbėti kuo daugiau žmonių nuopelnas.

„Todėl mes su jumis nematome veiksmų, kurių tikimasi, nes judame tik siekdami išsaugoti savo žmones“, - pabrėžė Maliar.

Pareigūnė pažymėjo, kad žygį apsunkina Rusijos ginkluotųjų pajėgų parengta gynyba; visų pirma okupantai net miškuose pozicijas sutvirtina betonu. Ji pasakojo, kad gynėjai susiduria su užminavimu net trimis sluoksniais. Be to, Ukrainos kovotojai apšaudomi iš minosvaidžių, artilerijos ir aviacijos, kurioje priešas dabar turi pranašumą.

 

Ji pažymėjo, kad Rusijos užpuolikų pasipriešinimas yra „beprotiškas“, tačiau Ukrainos gynėjai, priešingai nei priešo kariai, žengia į priekinę liniją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(1)
(64)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()