[ŽT] „Jie turi tokį planą.“ Skelbia blogiausią įmanomą scenarijų Mariupoliui  ()

Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenko paaiškino, kaip mariupoliečiai patirs Ukrainos kovotojų rengiamą miesto šturmą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantų planai trauktis iš Mariupolio gali atnešti didelių civilių gyventojų aukų, perspėjo Petro Andriuščenko. Jo teigimu, rusai ketina naikinti gatvę po gatvės, jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos tik įžengs į Mariupolį. Ir tai yra blogiausia, kas gali nutikti.

Mariupolio mero patarėjas naujame interviu sakė: „Keista, kad gynybos linijos buvo statomos ne tik prie miesto, bet ir palei Mariupolio sritį. Kai mūsų gynybos pajėgos pralauš pirmąją ir antrąją linijas (pavyzdžiui, prie Vuhledaro jau iš dalies prasibrovė), tuomet Ukrainos ginkluotosios pajėgos turės erdvės manevruoti, tai supranta ir rusai“

Andriuščenko išvardino metodus, kuriais rusai stiprina Mariupolio gynybą: „Blogiausia tai, kad ten, deja, sėdi ne tik idiotai. Jie ruošiasi. Miestas tikrai visas įtvirtintas, miestas tikrai už „drakono dantų“. Viskas aplink miestą iš tikrųjų yra užminuota, ir visi tiltai yra užminuoti. Net mieste yra atskiri minų laukai“

 

Petro Andriuščenko pasidalijo jam žinoma informacija apie okupantų planus: „Blogiausia mums rusų Mariupolio gynybos planuose yra tai, kad jie planuoja trauktis ketvirtis po ketvirčio. Tai yra, jei mūsų gynybos pajėgos veršis ir rusai ims trauktis, tai kvartalas, iš kurio jie išvyks, bus sunaikintas ir ten bus blogiau nei dabar Bachmute. Jie nori neleisti mūsų gynėjams įsitvirtinti ir įsivelti į miesto mūšius“.

(10)
(21)
(-11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: